20/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Odmah obrišite ovu poruku ako je dobijete: U pitanju je virus

Image by <a href="https://pixabay.com/users/RobertCheaib-616663/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3574310">Robert Cheaib</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3574310">Pixabay</a>

Odmah obrišite ovu poruku ako je dobijete: U pitanju je virus

Nije prvi put da društvenom mrežom WhatsApp kruže poruke koje se često nazivaju “bombama” jer blokiraju samu aplikaciju i uzrokuju probleme korisnicima.

Naime, takve “bombe” zapravo su poruke u kojima se nalazi niz nasumičnih znakova koje aplikacija ne može protumačiti, pa se zato stvara “začarani krug” gde se WhatsApp iznova pokreće i ruši.

Kada do ovoga dođe, korisniku ne preostaje ništa drugo nosim da obriše WhatsApp sa svog telefona i ponovo ga instalira. Problem je što u takvim situacijama često dolazi do gubitka svih poruka, što je za neke korisnike veliki problem.

Olakšavajuća okolnost može da bude ako je korisnik ulogovan u WhatsApp web aplikaciju, koja omogućava slanje WhatsApp poruka sa računara. Naime, takve “bombe” nemaju uticaj na web verziju WhatsApp aplikacije, pa je moguće jednostavno obrisati spornu poruku i nastaviti sa korišćenjem na telefonu.

Kako biste sprečili da do rušenja aplikacije uopšte i dođe, onemogućite primanje poruka od nepoznatih kontakata. To činite na sledeći način: Settings -> Privacy, a zatim menjanjem stavke “Everyone” u “My contacts only”, prenosi Zimo.

Iz WhatsApp-a, kako kažu, rade na pravljenju sigurnosnog peča koji bi trebalo da spreči rušenje aplikacije u slučaju primanja ove sporne poruke.

Međutim, biće potrebno da prođe neko vreme kako bi peč svima postao dostupan.

B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO

%d bloggers like this: