Pesmom “Now and Then” Bitlsi posle 60 godina ponovo na vrhu top-liste singlova (VIDEO)

Izvor:

Poslednji singl Bitlsa koji je privukao toliko pažnje zbog načina kako je nastao, ujedno je postao i najprodavaniji singl godine i pesma sa najviše striminga za nedelju dana.

Podvigom koji su ovog novembra ostvarili singlom “Now and Then”, Bitlsi mogu da se pohvale najdužim periodom između prvog i poslednjeg singla koji se našao na prvom mestu top-liste – a njihov prvi je bio “From Me to You” u maju 1963. (prj 60 godina i šest meseci), prenosi RTRS.

Do sada je ovaj rekord držao Elvis Prisli sa 47 godina i šest meseci između hita iz 1957. “All Shook Up” i reizdanja pesme “It’s Now or Never” koja je objavljena 2005.

Bitlsi su poslednji put bili na vrhu top-lista sa hitom “The Ballad of John and Yoko” 1969. godine, a ujedno su i najstariji bend koji se našao na prvom mestu, budući da preostala dva živa člana, Pol Makartni ima 82 godine, a Ringo Star 83 godine.

Bitlsi su britanski bend sa najviše singlova broj jedan u istoriji britanskih top-lista (21), a samo američki pevač Elvis Prisli ih ima više.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare