25/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Mir Božji, Hristos se rodi! Srećan Božić!

Mir Božji, Hristos se rodi! Srećan Božić!

Srećan Božić i božićne praznike svojim prijateljima, čitaocima i saradnicima želi redakcija Politički.rs!

„Nesvesni naši narodi u svom idolopoklonstvu prema politikantima, srljali su u tami lažnih obećanja i sivila sve lošijih životnih uslova i kršili dve prve Božje zapovesti: „Ja sam Gospod Bog tvoj; nemoj imati drugih bogova osim Mene.“ i „Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se kalanjati niti im služiti.

Srbi, Savin narod, nekada prosvetljen, hrabar i pod Božjom milošću, najednom je ostao sam. Okružen neprijateljima sa svih strana, pa ga neprijatelji i vode ka konačnoj propasti. Usta svima puna pitanja: Bože zašto si nas napustio, čime smo ovo zaslužili.

Bez pokajanja, bez sagledavanja svoje bliske prošlosti, svog ponašanja, pogrešnosti vere u idole, pogubnosti odbacivanja svog sopstva, sramnog preziranja svoje istorije i kulture, jurnjave ka neznavenostima, želje za filmovanom „slobodom“, gde nema srama, morala i savesti.

Danas, kada su sve nade ljudi u politikante i druge ljude, sa razlogom iščezle, i gde narod ni pravičnima više ne veruje, pravi je trenutak da se dozove Bogu i iskreno pokaje. Jer kad onaj monah u pustinji koji čoveka ni deset godina nije video, niti kome zlo učinio, ni pomislio, a koji svaki tren u molitvi provede i dalje oseća da ga greh pritiska, kako onda mi svetovni narod na udaru svih zala da o sebi mislimo kao o bezgrešnima?

Vesna Veizović

Hristos se rodi!

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: