Prvo veče Evrosonga – Hrvatska, Severna Makedonija i Slovenija bez finala

Prvo veče Evrosonga – Hrvatska, Severna Makedonija i Slovenija bez finala

Nakon dve godine Pesma Evrovizije startovala je održavanjem Prvog polufinala. Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajna zemlje su koje su uspele da se plasiraju u finale. Ovih 10 zemlja će imati priliku da nastupaju u subotu, 22. maja.

Polufinale je počelo u 21 čas po našem vremenu u roterdamskoj „Ahoj“ areni, a otvorio ga je poslednji seniorski evrovizijski pobednik Dankan Lorens izvođenjem svog singla „Feel something“.

Nastupilo je 16 zemalja – Hrvatska, Malta, Litvanija, Slovenija, Rusija, Švedska, Australija, Severna Makedonija, Irska, Kipar, Norveška, Belgija, Izrael, Rumunija, Azerbejdžan i Ukrajina.

Prikazani su i delovi nastupa jednog dela direktnih finalista.

Predstavljeni su delovi pesama predstavnika Italije, Nemačke i Holandije, a njihovi nastupi u celosti biće dostupni na zvaničnom Jutjub kanalu takmičenja po završetku prenosa.

U finale se plasira po desetero izvođača iz obe polufinalne večeri koji ostvare najviše bodova.

Voditelji programa bili su televizijsko lice Šantal Janzen, voditelj i pevač Jan Smit, dvostruka holandska evrovizijska predstavnica (1998. i 2007. godine) Edsilija Rombli i Jutjub zvezda Niki de Jager.

N1, RTS

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare