Trgovci u Srbiji stavljaju katance na radnje, u seks–šopovima mušterija nikad nije bilo više: Najskuplji proizvod košta 220.000

Trgovci u Srbiji stavljaju katance na radnje, u seks–šopovima mušterija nikad nije bilo više: Najskuplji proizvod košta 220.000

Mnogi trgovci u Srbiji i širom sveta stavili su katanac na svoje radnje, ali zato vlasnici seks–šopova kažu da mušterija nikad nije bilo više nego sada.

Korona im je donela nove potrošače, koji su odlučili da začine svoj ljubavni život u izolaciji.

Dok je mnogim trgovcima pandemija pala teško, prodaja u seks-šopovima beleži vrtoglavi skok od čak 60 odsto.

“Prodaja raste svake godine u ovom poslu, a za vreme korone ta internet prodaja je skočila nekih 40 posto, možda i 50 posto. Ja sam najviše paketa poslao kada je počela tek korona, čini mi se da je bio mart, i sada u decembru za praznike. Ovo je grana koja je u ekspanziji kod nas”, kaže za TV Prva prodavac Darko Nešić.

Smanjen protok ljudi na javnim mestima smanjio je i priliku da se steknu nova poznanstva i potencijalni ljubavni partneri, zbog toga su samci u dosta lošijoj poziciji za vreme korone pa i više para izdvajaju za seksi-šopove.

“Sve više su spremni da izdvoje za ove proizvode, a najskuplji proizvod nam je lutka u prirodnoj veličini koja košta 220 hiljada dinara”, ističe sagovornik ove televizije.

Nova godina, uskoro i Dan zaljubljenih, pa 8. mart – dani su kada se prodaja razlikuje od uobičajene.

“Kupuju i veš, parfeme sa feromonima, afrodizijake na biljnoj bazi, muškarci isto kupuju za svoje partnerke…”, nabraja Nesić.

On je za TV Prva otkrio da ovakve proizvode pazare i muškarci koji su sramežljiviji i žene koje su opuštenije u kupovini. Akcenat se stavlja i na samce, i neverovatno ali istinito – penzionere koji su najzahvalniji kupci.

Pročitajte još  Korona virus i seks: U Rusiji se kupuju kostimi medicinskih sestara i kondomi

“Tu je generalno malo skočila prodaja, pogotovo kod starijih muškaraca, dolaze i starije gospođe, da kažemo 70-ak godina. Danas sam imao anegdotu da je bio otac sa sinom pa je pazario za njegovu devojku da ga iznenade, tata je pomagao u izboru”, dodao je.

Izvor: B92, TV PRVA, Foto: Pixabay/ RJA1988

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare