Preminuo Krunoslav Kićo Slabinac

Preminuo Krunoslav Kićo Slabinac

Muzičar Krunoslav Kićo Slabinac je preminuo jutros u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je bio već tri meseca.

Slabinac je u bolnici početkom avgusta završio zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile, objavio je Jutarnji list,prenosi N1.

Krunoslav Kićo Slabinac rođen je 28. marta 1944. godine u Osijeku.

Osnivač je rok sastava Dinamiti, koji su se prvo zvali Tornado i Kon Tiki, te s njim ostvario svoje prve uspehe u karijeri.

Nakon povratka s odsluženja vojnog roka svoju muzičku karijeru nastavlja kao solo izvođač te se seli u Zagreb gde izvodi pesme Toma Džonsa i Elvisa Prislija.

Na opatijskom festivalu 1970. godine pobedio je s pesmom “Više nećeš biti moja”, kojoj je autor Aleksandar Korač. Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u SAD, po povratku se okreće izvornoj muzici s kojom je postigao veliki uspeh u svojoj karijeri.

Tokom svoje dugogodišnje karijere (preko 40 godina), Kićo Slabinac je ostvario saradnju s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Arsena Dedića, Drage Britviće i mnogih drugih.

Krunoslav Slabinac vrlo brzo je postao jedan od najpopularnijih pevača na prostoru bivše Jugoslavije, a njegove pesme “Plavuša”, “Pokloni mi jedan dan”, “Zbog jedne divne crne žene”, “Tri slatke reči” postale su veliki hitovi.

Foto: Printscreen YouTube

Jutarnji list, N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare