Marijan opsednut Đorđevićem – priviđa mu se i danju i noću

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen, Pokret Oslobođenje

Kad je Aleksandar Vučić iskukao saglasnost stranaca da postane ono što danas jeste, okupio je oko sebe najbolje marketinške stručnjake kako bi ga posavetovali kako od sebe da napravi čoveka.

“Aleksandre, Vi ste izuzetno odbojan, antipatičan, odvratan, dosadan i beskrajno iritantan tip. Jedino što je vredno kod Vas je spremnost da slažete čim zinete. E taj Vaš talenat za bezočnim laganjem zadržite i maksimalno ga koristite, međutim, da bi ličili na iole pristojnu osobu, morate okupiti oko sebe najgori škart, bitange i ološe, kako bi Vi među tim talogom izgledali bar malo pristojnije,” rekao je Aleksandru Vučiću jedan od izraelskih marketinških stručnjaka.

Vučić je savet poslušao, nešto od tog polusveta su mu preporučili stranci, neke je već imao u svom okruženju, dok su neki došli po preporuci prijatelja. Tako je, na primer, Marjan Rističević stupio u službu podanika Aleksandra Vučića po preporuci Željka Mitrovića.

Rističević je do tada bio poznat kao propali dosmanlija u pokušaju, i zvezda rijalitija Farma. U Farmi je Rističević stekao popularnost kao tiha patnja  i neostvarena ljubav čuvenog polučoveka-polužene Bokija 13. Cela nacija je u to vreme grozničavo pratila šta se dešava i hoće li se Marijan podati Bokiju. Po svemu sudeći, bar pred kamerama, Marijan je hrabro odoleo Bokijevim čarima. Boki 13 se trenutno nalazi na izdržavanju dugogodišnje kazne zatvora, i kako saznajemo, uskoro možemo očekivati njegov roman o tome šta se sve dešavalo u rijalitiju iza kamera. Priča se da je celo jedno poglavlje posvećeno njegovom odnosu sa Marijanom.

No, Boki 13 je ono najmanje što sad muči uvaženog Rističevića.

Rističeviću je kod Vučića istekao rok trajanja, naišle su mlađe, drčnije i pokvarenije junoše, tako da za njega više neće biti mesta u poslaničkim klupama. To bi Marijan nekako i preboleo, našao bi se neki posao za njega, makar radio i kao čuvar državnog žita ali problem je što je i Vučiću istekao rok trajanja. Iskusni i lukavi Rističević to oseća i zbog toga često dobija napade panike, straha od zatvorenog prostora i sve češće halucinira.

Jedan njegov poznanik nam je ispričao da mu se Rističević požalio šta ga muči i da mu je rekao da bi se on lako dogovorio sa bilo kim ko posle Vučića dođe na vlast, zna ih sve, zna ko koliko košta a, hvala bogu, nakupilo se za ovih deset godina,  pa svaku sumu koju zatraže Marijan može da plati i da nastavi na miru da krcka što se nagrabilo.

“Problem za Rističevića je Mlađan Đorđević,” priča nam njegov poznanik.”Marijan zna da ovoga ne može da kupi, zna da s njim nema zajebancije i zna da ako ovaj, ne daj bože, dođe na vlast, Mitrovica mu ne gine. Stalno Marijan spominje neke Braletove trojke, a i često ga viđam kako noću pogubljen šeta po ataru, primećujem da ima neka priviđenja  i čujem kako zapomaže: ‘Nemoj Brale mene, evo ti džipovi, evo ti silosi, evo ti Vendi!'”, prepričava Marijanov poznanik i jedan od prvih komšija.

Da ova priča o priviđanju Đorđevića ima smisla, potvrdio je i sam Rističević. Inače, dok njegovi seljaci, umorni od svakodnevnog iscrpljujućeg rada noću spavaju, džabalebaroš Marijan visi na Tviteru, pa je tako nedavno Đorđevića, koji se nalazio u poseti Rusiji, optužio da je u Šapcu i da je organizator protesta.

Marijanu je, uz lepe želje, obećanja i pozdrave, odgovorio Dušan Tufegdžić ispret pokreta Buđenje, čovek koji je bio na bageru i koji se suprotstavio Vučićevim hordama.

Rističević je potom zakukao po Tviteru kako mu se preti, pa nije više bio zanimljiv za praćenje.

Mlađan Đorđević nije želeo da komentariše Rističevićeve strahove i strepnje.

M. Milovanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare