Bisljimi: Neće biti Zajednice srpskih opština, Srpska lista manipuliše

Zamenik premijera i šef pregovaračkog tima privremenih institucija u Prištini, Besnik Bisljimi, izjavio je danas da ZSO neće biti formirana, kao i da, ako su građani zato glasali za Srpsku listu, moraju da znaju da su izmanipulisani.

Bisljimi je dodao da je na političkim entitetima da vode računa o realizaciji predizbornih obećanja, tvrdeći da Srpska lista nije ispunila svoja obećanja iz 2017. godine, prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, ne može biti monoetničkog udruženja i da ako se to smatra najboljim načinom udruživanja, isto bi trebalo da primeni i na Albance u Srbiji.

On tvrdi da izlaznost Srba na severu Kosovu i Metohiji nije realna, kao i da ne garantuje da neke osobe nisu glasale u više opština.

“Nismo utvrdili kako se to dogodilo, problem je što Izborna komisija nije obezbedila kredibilitet izbornog sistema u svim opštinama”, smatra Bisljimi.

Kada se radi o narednoj rundi dijaloga, on je kazao da bi u drugoj polovini novembra trebalo da se sastanu šefovi pregovaračkih timova, odnosno da bi on tada trebalo da se sastane sa Petrom Petkovićem.

“Trenutno nije u planu sastanak na visokom nivou između premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, rekao je Bisljimi.

RTV

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare