Bocan Harčenko uručio Vulinu odlikovanje Rusije

Bocan Harčenko uručio Vulinu odlikovanje Rusije

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu Spomenicu direktora Federalne službe Rusije za ostvarenu vojno-tehničku saradnju na ceremoniji dodele odlikovanja predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom 75 godina pobede nad fašizmom.

Vulin je posle uručenja nagrade istakao da je vojnotehnička saradnja dve zemlje uvek dokaz i međusobnog poverenja, dokaz odnosa jednih prema drugima, dokaz koliko verujemo jedni drugima i koliko verujemo u zajedničku budućnost, prenelo je Ministarstvo odbrane.

“Odnosi između ministarstava odbrane Ruske Federacije i Republike Srbije nikada nisu bili na višem nivou, nikada nisu bili sadržajniji, iskreniji”, rekao je Vulin i zahvalio Rusiji što brine i što primećuje koliko je Srbiji stalo da odnosi dve zemlje budu na najvišem mogućem nivou.

Bocan-Harčenko rekao je da je manifestacija značajna jer su u četvrtak ujutru predsednici Rusije i Srbije razgovarali telefonom i još jednom je naglašeno i podvučeno zadovoljstvo razvojem bilateralne saradnje.

Bocan Harčenko uručio Vulinu odlikovanje Rusije
Foto: Ministarstvo odbrane

“Što se tiče Kosova, ono je sada na vrhu agende međunarodnih zbivanja. Potvrđen je stav Rusije i naglašen lični doprinos predsednika Vučića, koji traži trajno, pravilno, pravično rešenje koje bi odgovaralo interesima Republike Srbije i srpskog naroda”, rekao je Bocan-Harčenko i dodao da za rešavanje kosovskog pitanja i drugih međunarodnih i bilateralnih pitanja, Srbija može da se osloni na podršku Rusije.

Ambasador Bocan-Harčenko uručio je pomoćniku ministra odbrane za materijalne resurse Nenadu Miloradoviću Orden direktora Federalne službe “Za zasluge u oblasti odbrane i vojnotehničke saradnje”, a komandantu RV i PVO Dušku Žarkoviću Medalju direktora Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

Fonet

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare