Borović i Kovačević napustili Narodnu stranku

Izvor:
Beta

Advokat Borivoje Borović saopštio je danas da je podneo ostavku na funkciju člana Predsedništva Narodne stranke i da će se ubuduće baviti isključivo advokaturom.

“Jesam podneo ostavku i to nema posebne veze sa Narodnom strankom jer sam smatrao da, kao advokat, mogu da svojim izjavama postignem veći efekat kada komentarišem sve negativne pojave u vezi sa ljudskim pravima i slobodama kao i neka aktulena dešavanja, i u vrhu vlasti”, rekao je Borović agenciji Beta.

On je naveo da kao advokat ima dosta obaveza i da nije želeo da učestvuje u bilo kakvoj kampanji.

“Pošto su izbori blizu morao bih mnogo toga da potegnem i mislim da je bilo fer od mene da to sada saopštim”, rekao je on.

Objasnio je da je to bila njegova obična odluka jer je, kako je naveo, došao trenutak da treba da se u javnosti pojavljuje isključivo kao advokat.

Dodao je da ne žel da se uopšte bavi politikom.

Borović je jedan od najpoznatijih beogradskih advokata.

Nešto kasnije je portal Nova.rs javio da je i predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Narodne stranke Vladimir Kovačević podneo ostavku na funkciju u stranci.

“Razlog izlaska je što nisam uspeo da nametnem teme zbog kojih sam se angažovao u Narodnoj stranci, a to su privreda, finansije i ekonomija”, rekao je Kovačević za taj portal.

Dodao je da će ostati dosledan “opozicionom radu koji veruje u jedinstvo opozicije”.

Očekuje se u narednim danima da veći broj članova i funkcionera Narodne stranke podnesu ostavke, nezadovoljni sve očiglednijom namerom Vuka Jeremića da izađe na izbore na proleće, koje će sprovesti režim Aleksandra Vučića.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare