Budućnost SNS-a Lav Pajkić na vrhu izborne liste. Tu su i Krkobabići, Karići, Rističevići, Vulini, Draškovići, Tasovci…

Budućnost SNS-a Lav Pajkić na vrhu izborne liste. Tu su i Krkobabiće, Karići, Rističevići, Vulini, Draškovići, Tasovci…

Budućnost SNS-a Lav Pajkić na vrhu izborne liste. Tu su i Krkobabiće, Karići, Rističevići, Vulini, Draškovići, Tasovci…

Predsedištvo Srpske napredne stranke utvrdilo je na jučerašnjoj sednici izbornu listu, na kojoj će se nalaziti kandidati naprednjaka, ali i koalicionih partnera. Blic piše da je prvi na listi, posle Aleksandra Vučića, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Slede Maja Gojković i violinista Jovan Kolundžija.

Kako su objavile Novosti, PUPS Milana Krkobabića trebalo bi da ima devet mandata u budućem sazivu parlamenta, SDPS Rasima Ljajića osam, dok su za Partiju socijalista Aleksandra Vulina i SNP Nenada Popovića „rezervisana“ po tri mesta.

Novosti saznaju da se na listi nalaze i SPO Vuka Draškovića, ali i partije Bogoljuba Karića i Marijana Rističevića, koje će imati po dva do tri poslanička mesta.

List piše da su ispunjene najave predsednika naprednjaka i Srbije Aleksandra Vučića, pa se među kandidatima nalazi i oko 30 mladih iz političke akademije SNS.

Budućnost SNS-a Lav Pajkić na vrhu izborne liste. Tu su i Krkobabiće, Karići, Rističevići, Vulini, Draškovići, Tasovci...
Printscreen (arhiva)

Prema pisanju Blica, nosilac liste je Aleksandar Vučić, a prvi posle njega je ministar poljoprivrede Branislav nedimović. Slede predsednica parlamenta Maja Gojković, violinista Jovan Kolundžija i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. U vrhu liste je i Lav Pajkić, sin Isidore Pajkić i voditelj emisije „Kontravizija“ na TV Pink. Na listi naprednjaka se nalazi i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Kurir saznaje da na listi za Grad Kragujevac neće biti Radomira Nikolića, sina bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Kako piše list, jučerašnja sednica je trajala 40 minuta, a tokom nje telefonom se uključio i predsednik Vučić i poručio da će i on pogledati spisak kad se vrati.

Kako je ranije najavljeno Vučić će u sredu 4. marta raspisati parlamentarne, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković lokalne izbore.

Izvor: Blic, Novosti, Kurir, BIZLife

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare