Čejović (Oslobođenje): Gradske vlasti da polože račune za katastrofalnu bezbednosnu situaciju u Nišu

Čejović (Oslobođenje): Gradske vlasti da polože račune za katastrofalnu bezbednosnu situaciju u Nišu

Radovan Čejović iz pokreta Oslobođenje pozdravio je danas nastavak građanskih protesta u Nišu i naglasio da se situacija u tom gradu može promeniti samo stalnim pritiskom na gradsku vlast.

„Jedino rešenje je bunt i konstantno podsećanje gradske vlasti da su oni u službi građana“, istakao je Čejović i pozvao Nišlije da se priključe protestima zbog katastrofalne bezbednosne situacije u ovom gradu.

Protesti su započeli nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su početkom januara stradali dvanaestogodišnji dečak, kao i otac troje dece Dejan Ilić. Čejović smatra da se dublji uzrok protesta nalazi u činjenici da Niš više nije bezbedan grad.

„Paljenja kola gradskih funkcionera, učestala mafijaška ubistva koja se ne rasvetljavaju, obračuni vatrenim oružjem u klubovima, tuče i razbojništva na svakom koraku. Niš je u protekle četiri godine postao nalik na raspušteno mesto na divljem zapadu, gde zakon ne postoji. Građani su napokon ustali i više ne žele da budu glineni golubovi osuđeni na strah“, ističe on i za situaciju optužuje gradske vlasti:

„Dok su građani Niša izražavali nezadovoljstvo i celoj zemlji skretali pažnju na nagomilane probleme, gradska vlast se sakrila u mišje rupe. Nova gradonačelnica Dragana Sotirovski nije smela da se obrati građanima i odbijala je da preuzme odgovornost“, ističe predstavnik pokreta Oslobođenje.

Kako gradska vlast nije reagovala, u Niš je morao da dođe novi ministar policije Aleksandar Vulin i smeni načelnika Policijske uprave. Čejović navodi da problemi time nisu rešeni:

„Problem naravno nisu policajci kojih ima malo i koji časno i pošteno rade svoj posao u teškim uslovima, već njihovi rukovodioci, partijski postavljeni funkcioneri i ljudi iz gradske vlasti koje je postavila centrala SNS iz Beograda. Oni ne rade u korist građana, već u korist partije i kriminalnih kartela“.

Čejović je ispred pokreta Oslobođenje pozvao da građanima račune polože svi oni koji su odgovorni za katastrofalnu bezbednosnu situaciju, a ne da se, kako je rekao, „skrivaju iza smene načelnika Policijske uprave“.

„Zahtevamo i hitnu analizu trenutnog bezbednosnog stanja u gradu i izradu nove strategije bezbednosti. Takođe, tražimo i povećanje izdvajanja za službe javnog reda u Nišu, kao i povećanje broja patrola na ulicama, uz uvođenje jasnih aršina koji će važiti za sve – a ne samo za obične građane, dok će kriminalci, tatini sinovi i partijski funkcioneri slobodno da divljaju“, podvlači on.

„Građani su počeli da se oslobađaju straha i uskoro ćemo osloboditi ceo Niš, a onda i Srbiju. Ovo nije partijska država i nikakva sprega mafije i vladajuće partije nije jača od građana“ zaključio je Radovan Čejović.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare