„Crno na belo“: Izbeglice iz Avganistana na Kosovu, a Beograd ne reaguje

Izvor:
Beta

Pokret „Crno na belo – za pravednu Srbiju“  saopštio je danas da je ozbiljno zabrinut „usled najavljene spremnosti takozvane Vlade Kosova da na teritoriju Kosova i Metohije prihvati izbeglice i migrante iz ratom zahvaćenog Avganistana“, dok, kako je naveo, istovremeno vlast i opozicija u Srbiji ne reaguju već ćute.

„Razumemo i u potpunosti saosećamo sa avganistanskim narodom i njihovom sudbinom otkako su Kabul preuzele talibanske snage. Međutim, zabrinjava potpuno ćutanje i odsustvo bilo kakve reakcije i vladajućeg režima i opozicije u Srbiji na ovu najavu takozvane Vlade Kosova“, saopštio je pokret na čijem je čelu profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik fudbalskog kluba „Partizan“.

Kako je navedeno, „dok u nemačkom Bundestagu traje oštra debata po ovom pitanju, a vladajuće stranke se jasno protive prihvatanju avganistanskih azilanata na nemačku teritoriju, dotle čak i predstavnici Srpske liste u kosmetskoj skupštini ćuteći aminuju najavu Vlade Aljbina Kurtija u čijem su sastavu“.

„Ukoliko se omogući azil avganistanskim izbeglicama, teritorija Kosova i Metohije će vrlo brzo postati stecište međunarodnog terorizma, talibanskih lovaca na glave i centar militantnih operacija u srcu Evrope“, naveo je pokret.

U saopštenju se naglašava da je „dugotrajna pogrešna politika vlasti prema Kosmetu dovela do toga da se ćuti čak i u vezi sa ovako osetljivim pitanjem“.

„Pokret ‘Crno na belo – za pravednu Srbiju’ postavlja pitanje svim političkim akterima, a posebno vladajućem reźimu, šta Srbija planira da preduzme ovim povodom, budući da je reč o belodanom kršenju Rezolucije 1 244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i bezbednosno pretećoj situaciji u najbližoj budućnosti“, navedeno je u saopštenju.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare