Dačić: Cilj Srbije je da postane punopravna članica Frankofonije

Izvor:
Beta

Srbija je duboko posvećena vrednostima Frankofonije – unapredjenju mira, demokratije, ljudskih prava, medjukulturne saradnje, dijaloga i solidarnosti, kako na globalnom tako i na regionalnom nivou, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je tokom sastanka sa predsednikom Evropske sekcije Parlamentarne skupštine (PS) Frankofonije Žan-Šarlom Lupertom rekao da se visoko vrednuje podrška aktivnostima Skupštine Srbije u PS Frankofonije, kao i da je “cilj Srbije da postane punopravna članica Frankofonije”, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili organizacionim pitanjima predstojećeg zasedanja Evropske sekcije PS Frankofonije, u Beogradu od 22. do 26. novembra ove godine, koje će biti posvećeno jednakom pristupu vakcinama u frankofonom prostoru, navodi se u saopštenju.

Predsednik Evropske sekcije PS Frankofonije Žan-Šarl Luperto zahvalio je Narodnoj skupštini na pomoći i podršci u organizaciji predstojećeg zasedanja u Srbiji, s obzirom na to “da druge zemlje nisu bile spremne da budu domaćini ovog dogadjaja u uslovima pandemije”.

Luperto je rekao i da je ovo zasedanje Evropske sekcije “važno za promociju Srbije u okviru Frankofonije i da će svakako doprineti sticanju statusa punopravnog člana ove medjunarodne organizacije”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare