Đorđević: Dijalog vlasti i opozicije, farsa u najavi – on se zadovoljno smeška, dok ga oni mole

Đorđević: Dijalog vlasti i opozicije, farsa u najavi – on se zadovoljno smeška, dok ga oni mole

Uoči današnjeg međustranačkog dijaloga vlasti i opozicije, bez posredstva predstavnika Evropske unije, lideri stranka koje će učestvovati u dijalogu ističu za Danas da od vlasti i predsednika SNS Aleksandra Vučića očekuju da ozbiljno razmotre njihove predloge za poboljšanje izbornih uslova i stanje medijskog pluralizma.

Tim povodom, na svojim društvenim mrežama se oglasio i Mlađa Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje. Tekst koji se nalazi na Fejsbuku i Tviter profilu Mlađana Đorđevića, prenosimo u celosti.

“Deo tzv. “opozicije” ide da moli Vučića da razmotri njihove predloge, ako može bar malo da ublaži medijsku situaciju i bar malo da dopusti da izbori u Srbiji liče na demokratske. Idu po mrvice sa Vučićevog stola, a on se zadovoljno smeška. Iako sve te stvari koje će ga moliti i koje će zavisiti od njegove volje već stoje u slovu Ustava Srbije i moraju da se poštuju!

Vučiću to odgovara. Njegov cilj je da namami opoziciju nazad u izborni proces. Da vi lepo izađete na izbore, a da SNS onda Briselu, Berlinu i Vašingtonu može da pokaže da je u Srbiji demokratija. Izlaskom na izbore pristajete na sve što će vam se tamo desiti: na crne džipove, batinaše, opstrukcije i prepreke, zatvorene medije, histerične tabloide, funkcionersku kampanju, bugarske vozove, malverzacije i prevare.

A kad se zbog toga budete bunili nakon izbora, Vučić će da kaže – šta želite, jeste pristali na izbore, molim lepo, pošteno ste poraženi. Posebno je komično što će ovaj sastanak kao “neutralni sudija” voditi Ivica Dačić, od početka deo režima, a pojaviće se i Vučić u svojstvu predsednika SNS. Drage moje ovce iz opozicije, idete na sastanak koji vodi lisica, a pojaviće se i vuk.

Eto tako to izgleda. Doduše kad vidim listu učesnika, sve mi je jasno. DSS, POKS, Dveri, SRS, SPAS i Dosta je bilo. Nije mi jasno šta Dveri rade ovde, sve ostalo su podružnice SNS, koje služe da podele glasače i da spreče stvaranje zajedničkog opozicionog fronta. Farsa!”, napisao je Mlađa Đorđević.

Politikon

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar