21/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Đorđević: Fon Kramonova da se izjasni o napadima na Srbe na KiM! Oni koji su je doveli da objasne šta kosovska lobistkinja radi u Beogradu

Foto: Nova.rs/ Zoran lončarević, Printscreen, In4s.net

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević komentarisao je danas izjavu izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo, Viole Fon Kramon, o zahtevu za dalju integraciju severa Kosova i Metohije u prištinski sistem.

Đorđević je istakao da ne treba zaboraviti da je Fon Kramon, prema njenim sopstvenim rečima, „neplaćeni kosovski lobista“.

„Aleksandar Vučić je već integrisao pravosuđe, tužilaštvo policiju, energetiku, telekomunikacije u tzv. kosovski sistem. Integracijom jedinih preostalih srpskih institucija na severu Kosova, a to su prosveta i zdravstveni sistem, pokušava se potpuno izbrisati srpski narod iz pokrajine“, kaže predsednik Oslobođenja.

On je objasnio da srpska deca ne bi smela da uče „albansku kvazi istoriju“, ističući da u udžbenicima stoje izmišljotine poput tvrdnji da su manastiri Dečani i Gračanica „albanski“.

„Što se tiče zdravstvenog sistema, svi znaju da on na Kosovu i Metohiji ne postoji van srpskog zdravstva. Čak se i Albanci leče u srpskim ustanovama. Ukinite to i ukinuli ste Srbima fizički opstanak“, dodao je Đorđević.

On je prozvao Fon Kramonovu zato što se ne oglašava povodom čestih napada na Srbe u pokrajini, uključujući i prebijanja u Novom Brdu i Vučitrnu, ali i šikaniranje povratnice Dragice Gašić u Đakovici.

„Umesto toga, Fon Kramonova lupeta o garantovanim mestima za manjine u tzv. kosovskom parlamentu, što pokazuje da se o Kosovu i Metohiji očigledno obavestila čitajući neki članak sa vikipedije“, kaže lider Oslobođenja, aludirajući na slabu obaveštenost izvestiteljke Evropskog parlamenta.

„Pozivam one koji su je doveli u Beograd da gleda zapaljene deponije, a to su Nebojša Zelenović i pokret Ne davimo Beograd, da utiču na Fon Kramonovu da kaže koju reč o napadnutim Srbima i uopšte da objasne šta kosovska lobistkinja radi u Beogradu“, dodaje Đorđević.

On je takođe pozvao medije „koji je ovih dana intervjuišu“, da upitaju Fon Kramonovu o ugroženoj bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: