Đorđević iz Prizrena na godišnjicu pogroma poslao poruku VELEIZDAJNIKU VUČIĆU

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević sa saradnicima je posetio Prizren, gde su obeležili godišnjicu Martovskog pogroma nad kosovskim Srbima.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević sa saradnicima je posetio Prizren, gde su obeležili godišnjicu Martovskog pogroma nad kosovskim Srbima. 

Đorđević je podsetio da je Prizren jedan od gradova koji je teško stradao u pogromu 2004. godine, kada su albanski ekstremisti u masovnom nasilju širom Kosova i Metohije  pokušali da dovrše etničko čišćenje pokrajine. Život je pritom izgubilo nekoliko desetina Srba, spaljeno je oko hiljadu kuća i više od 30 crkava i manastira, dok je četiri hiljade Srba proterano.

„Albancski teroristi su divljali, a međunarodne misije su ćutale, a izdajnici u Beogradu i Nišu su pomogli cilju terorista paleći Džamije. Taj događaj je pokazao slabost Srbije, dvoličnost međunarodne zajednice, ali i neverovatnu snagu kosovskih Srba“, rekao je Đorđević.

On je ponovio reči patrijarha Porfirija da je „pitanje Kosova rešeno na Vidovdan 1389. godine“ i dodao da je to rešenje ponovljeno u Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244.

Lider Oslobođenja je potom uputio poruku Aleksandru Vučiću, rekavši da će „kad tad odgovarati za sve što je uradio po pitanju izdaje interesa Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji“:

„Danas iz carskog Prizrena, svog rodnog grada, ispred svetinje Bogorodice Ljeviške, veleizdajniku Aleksandru Vučiću poručujem da u ime srpskog naroda niko ne može da prodaje, izdaje, trguje ili priznaje Kosovo i Metohiju.“

U okviru posete Prizrenu, predsednik pokreta Oslobođenje upalio je sveće u crkvi Bogorodica Ljeviška, teško oštećenoj u Martovskom pogromu, a obišao je i Saborni hram Svetog Đorđa, Prizrensku bogosloviju i Manastir Arhanđeli.

„Raduje me što su naše svetinje i Bogoslovija obnovljeni i što bogoslovska pesma ponovo odzvanja Prizrenom“, rekao je tom prilikom Đorđević.

1 komentar

Ostavite komentar