Đorđević iz Sarajeva: Srbi u BiH ocenili da ih je Vučić ostavio na cedilu i STAO NA STRANU AMERIKE

Izvor:

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je danas da među Srbima u Republici Srpskoj (RS) i BiH postoji uverenje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “postao saučesnik” snaga koje se zalažu za ukidanje nadležnosti i ovlašćenja RS.

Đorđević je posle sastanaka sa predstavnicima srpskih stranaka i kulturnih organizacija iz oba entiteta BiH na Palama i u Sarajevu ocenio da su Srbi u toj zemlji “složni u oceni da više nemaju podršku Vučićevog režima i da ih je službeni Beograd ostavio na cedilu”.

“To je potpuno jasno rekao i američki izaslanik (Gabrijel) Eskobar, kada je naveo da zvanični Beograd ne stoji na strani Republike Srpske, već na strani Amerike”, naveo je Đorđević a prenelo Oslobođenje.

Ocenio je da Srbi sa zapadne strane Drine “ponovo proživljavaju strašnu 1994. godinu”, kada im je kako je rekao, “anti-srpski Miloševićev režim” uveo sankcije.

“I tada je Milošević pokušao da se dodvori zapadu i očuva svoju vlast, preko leđa Srba. Sada to isto pokušava Vučić, kroz saučesništvo u trojnom paktu Eskobar – Vučić – Šmit”, ocenio je Đorđević navodeći da je predsednik Srbije podržao visokog predstavnika za BiH Kristijana Šmita iako to nisu učinile ni Republika Srpska ni Rusija.

Đorđević je tokom boravka na Palama iskoristio priliku da se sretne sa bliskim prijateljima i obiđe znamenitosti prestonice Republike Srpske.

Tokom radne posete Sarajevu, predsednik pokreta Oslobođenje obišao je spomen-ploču, postavljenu na mestu gde je Gavrilo Princip ubio austrougarskog nadvojvodu Franca Ferdinanda. Po rečima Đorđevića, to je” mesto koje je označilo početak srpske slobode i kraj ugnjetavanju Srba”.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar