25/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Đorđević izveo eksperiment na društvenim mrežama, botovi i tabloidi se upecali na “foru”! “Ne verujte tabloidima. Mnogo zla su ovome narodu naneli!”

Pokret Oslobođenje, Printscreen

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević se jutros našalio na društvenim mrežama, objavljivanjem posta, u kojem je čuvenu izmišljenu ličnost Stefanosa Panajotisa predstavio kao predsednika Grčke, od koga je Aleksandar Vučić tražio da prizna Kosovo.

Post je izazvao buru na internetu, oni malo pametniji su shvatili da se radi o šali, dok oni drugi, sa nižim koeficijentom inteligencije, ili nedostatkom opšteg obrazovanja, a s neopisivom potrebom da se u sve mešaju i sve komentarišu, u čemu prednjače SNS botovi i novinari srpskih tabloida, graknuli su na sav glas.

Nešto kasnije se Đorđević ponovo oglasio i objasnio šta je bila svrha njegove jutrošnje objave:

Jedan društveno-politički eksperiment koji sam danas izveo pokazao je poražavajuće rezultate.

Cela objava na Tviteru i Fejsbuku je, što bi mladi rekli, „fora“. I upravo ti mladi su oni koji stvari mnogo bolje razumeju nego stariji.

Šta se desilo?

Objavio sam internu šalu, za koju zna najmanje 10.000 tviteraša u Srbiji i našao neki tekst na grčkom. Režimski mediji ne samo da nisu proverili taj tekst (potrebno 1 minut za to), nego su odmah po diktatu svi preneli.
Ali…

Osvrnuo bih se na jednu anegdotu koja se prepričava godinama. Naime, jedan profesor je ušao u amfiteatar i ugasio svetlo. U početku se čulo tiho šaputanje studenata, a kako je vreme prolazilo tiha komešanja i glasovi postajali su sve jači.

Profesor je upalio svetlo i rekao studentima: „Zamislite kako je Srbima bilo tolikih godina u mraku za vreme turske okupacije“.

Ovaj današnji mrak koji su stvorili Aleksandar Vučić i njegov nakaradni režim, na čelu sa pulenima jajinačkog klana, nedvosmisleno pokazuje da je mrak opet došao u Srbiju. Što je još gore, sa društvenim mrakom došao je i medijski mrak, koji traje godinama, a svetla je sve manje.

Tako su i režimski mediji (Informer, Alo, Kurir, Hepi, Republika, Novosti i ostali) požurili da „nagrde“ mene, političkog protivnika, njihovog šefa izdajnika Aleksandra Vučića.

Mnogo je vesti koje su mogli da prenesu u vezi sa pokretom Oslobođenje i sa mnom lično, ali nisu. Saopštenja koja smo pokret Oslobođenje i ja slali medijima, uvek su uredno bila poslata svim medijima, i režimskim, i onima koji su slobodni i onima koje ovi drugi nazivaju opozicionim. Međutum, nikada se nije našlo mesto da se naše reči čuju u njihovim novinama i na njihovim televizijama i portalima.

To je njihova demokratija i sloboda medija.

A onda je danas, kada sam objavio po 1000 puta korišćenu „foru“ sa Tvitera i čuvenog (svima poznata izmišljena ličnost, opet je ovo sarkazam) Stefanosa Panajotisa, medijski linč režimskih medija počeo, na čelu sa Informerom i nije se zaustavio.

Vreme prolazi, dozovimo se pameti. Ne verujte tabloidima. Mnogo zla su ovome narodu naneli.

Svakako, hvala na povećanoj vidljivosti koji su mi režimski mediji obezbedili danas. I ostaje mi potpuna misterija kako se na svaki moj eksperiment hvataju kao somovi na bućku.

O tome u nekim drugim eksperimentima.

%d bloggers like this: