20/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Đorđević: Jugoslovenska vojska u otadžbini prva podigla barjak slobode

Piše: Mlađan Đorđević, Foto: Pokret Oslobođenje

Đorđević: Jugoslovenska vojska u otadžbini prva podigla barjak slobode

Predsednik pokreta “Oslobodjenje” Mlađan Đorđević ocenio je danas da Srbija i “Srbi, gde god se nalaze” ne smeju da zaborave na Jugoslovensku vojsku u otadžbini, “heroje koji su prvi podigli barjak slobode u okupiranoj Evropi”.

U saopštenju se navodi da je Đorđević tokom posete Ravnoj Gori obišao muzej posvećen Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini, povodom 80. godišnjice podizanja ustanka protiv okupatora u Drugom svetskom ratu pod komandom generala Dragoljuba Mihailovića.

“Jugoslovenska vojska u otadžbini u tom trenutku predstavlja najozbiljniji pokret otpora na porobljenom evropskom kontinentu, oslobađa sela i gradove, bori se protiv okupatora, ali i protiv komunista. Draža je među prvima shvatio pod kakvu čizmu i nacisti i komunisti žele da stave ovaj deo Evrope”, kazao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, ta borba za oslobođenje “nije okončana ni danas”.

“Srbijom i danas vladaju okupatori i nalogodavci iz Berlina, koji su svoje partnere i saradnike našli u deci komunista i u komunističkim institucijama, koje nikada nisu do kraja rasformirane. Naš pokret se bori za slobodnu, nezavisnu i demokratsku Srbiju, Srbiju koja je odana sebi i svojim tradicijama i zato sam danas ovde”, rekao je Đorđević.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: