Đorđević: Kad sklonimo Vučića sklonićemo Rio Tinto i sve ostale fabrike otrova koje je on otvorio

Izvor:
Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje

Pokret Oslobođenje je bio uvek sa pobunjenim narodom, te je tako i danas lider pokreta Mlađan Đorđević sa prijateljima učestvovao na protestu i blokadi.

Đorđević je tom prilikom u izjavi za medije rekao da nije najveći problem Srbije Rio Tinto, već je “najveći problem Aleksandar Vučići njegov izdajnički režim. Onog trenutka kad njega sklonimo iz Srbije i sa vlasti, mi ćemo rešiti ne samo problem Rio Tinta, nego i Smedereva, Bora, Majdanpeka, Ling-Longa i svih ostalih fabrika otrova koje je za vreme svoje vladavine on otvorio”.

Đorđević je potom ponovio da je pokret Oslobođenje uvek sa pobunjenim narodom i da su i danas izašli da pokažu “ono što već godinu i po dana govorimo, da Rio Tinto i iskopavanje litijuma u Srbiji ne sme nikada da se dogodi, i da izdajniku Aleksandru Vučiću kažemo da mu neće proći ono što je on obećao svojim zapadnim sponzorima.”

Đorđević je prokomentarisao i broj očesnika protesta rekavši da vlast sve čini kako bi sprečila bunt naroda:

“Najveću odgovornost zato što je manje ljudi na ulicama snosi Savo Manojlović koji je proglasio ‘pobedu’ posle ona dva zahteva od kojih ni jedan nije imao veze sa Rio Tinto. Prava pobeda će biti onda kada se donese Zakon o zabrani iskopavanja litijuma na teritoriji cele Srbije. Savo i vlast ipak nisu uspeli da uguše narodni bunt. Danas su ne samo u Beogradu, već širom Srbije blokade i one će se razvijati i trajati sve dok se ne reši taj problem, a glavni problem cele Srbije je Aleksandar Vučić”, ponovio je Đorđević.

Đorđević je tokom protesta dao izjavu za televiziju NTV, federalnu televiziju Rusije, u kojoj se sve više probija istina o Aleksandru Vučiću, njegovoj vladavini i njegovoj izdaji

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar