Đorđević: Ko je ovlastio Vučića da preda energetiku na KiM! Poturaju mučenog Petkovića, dok se Vučić sakrio u rupu, Zorana se pravi luda, a poslanici u skupštini glume Zadrugu

Đorđević: Ko je ovlastio Vučića da preda energetiku na KiM

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pozvao je predsednika Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić, vladu Srbije i svih 243 poslanika koji u Narodnoj skupštini podržavaju vladajuću većinu da, kako je rekao, “stanu pred narod i objasne šta se tačno dešava na severu Кosova, kome su predali energetski sistem Srbije i ko im je dao ovlašćenje za tako nešto”.

Đorđević je objasnio da “od danas prištinska kompanija КOSTT preuzima snabdevanje severa Кosova i Metohije električnom energijom, te da prestaje snabdevanje srpskih potrošača na Кosovu od strane preduzeća iz centralne Srbije”.

“To je potvrdio sam КOSTT, o tome su pisali i srpski portal КosSev i prištinski mediji, a do prošle nedelje, dok nismo pokrenuli aferu u javnosti, o tome su pisali i beogradski mediji – Večernje novosti su direktno potvrdile prelazak snabdevanja pod okrilje albanskog sistema”, kaže Đorđević.

Lider Oslobođenja je izneo saznanja da su “radnici Elektromreža Srbije preko vikenda praznili trafo stanicu Valač, odakle su iznosili opremu i materijal”, te da su se na taj način “očigledno pripremali da je predaju novom vlasniku”. Đorđević konstatuje da niko od zvaničnika iz Beograda nije opovrgao ove navode:

“Vučić se sakrio u rupu, nadležna ministarka Zorana Mihajlović se pravi luda, Ana Brnabić se ponaša kao da ne vodi vladu ove zemlje, a poslanici u skupštini glume Zadrugu. Svi zajedno poturaju mučenog i komičnog Petra Petkovića da se batrga i kao papagaj ponavlja da će biti struje i posle 14. decembra”, rekao je Đorđević i dodao:

“Кao što smo već više puta rekli, znamo da će struje biti. Ne znamo ko će je distribuirati, ko će je naplaćivati i najvažnije – ko će Srbima na severu Кosova seći struju. Energetika će postati još jedno sredstvo pritiska na Srbe na Кosovu, kao što su već sada carine, policija i pravosuđe. A sve to je Prištini predao Vučić”, rekao je Đorđević. .

Predsednik pokreta Oslobođenje je objasnio da se ovim činom srpski potrošači na severu Кosova “praktično integrišu u energetski sistem Velike Albanije – budući da je prištinska energetika objedinjena sa mrežom Albanije”.

“Vučić tako direktno radi na uspostavljanju infrastrukture Velike Albanije”, rekao je Mlađan Đorđević.

Foto: Pokret Oslobođenje, Printscreen

1 komentar

Ostavite komentar