Đorđević kod Srebrenice obeležio dan rođenja Draže Mihailovića?

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen Twitter

“Nije dao petokraku,

Nije dao krsnu slavu,

Voleo je svoga kralja i zato je dao glavu”

Ovim stihovima nas je juče predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević podsetio da je tog dana, 27. aprila 1893. u Ivanjici, rođen Dragoljub Draža Mihailović, armijski general, načelnik Štaba Vrhovne komande Ravnogorskog pokreta i prvi gerilac u porobljenoj Evropi.

Đorđević je potom uz fotografije sa srpskom šajkačom i kokardom na glavi poručio još jednom:

Sledeća Đorđevićeva objava je po ko zna koji put izazvala nervozu među Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

Đorđević je na društvenim mrežama objavio video u kome sa ocem Lukom, igumanom manastira Karno kod Srebrenice, peva dobro poznatu “Morem plovi jedna mala barka”.

Ne zna se tačno kad i gde je ovaj snimak nastao ali se s razlogom pretpostavlja da je nastao juče,  negde u Bosni i Hercegovini, tačnije u okolini Srebrenice.

Reakcije na Đorđevićev potencijalni boravak u Bosni, i pored toga što bi trebalo da tamo i dalje ima zabranu ulaska, bile su podeljene. Dok iz Republike Srpske uveliko pozdravljaju Đorđevićev dolazak i podsećanje na voljenog Čiča Dražu, iz Sarajeva stižu histerične reakcije i pitanja vlastima ko je Đorđevića opet pustio da pređe preko Drine.

Ni juče, ni danas nismo uspeli da uspostavimo kontakt sa Đorđevićem kako bi objasnio da li je tačno da se nalazi u BiH i da li mu je zabrana ukinuta, ili je u pitanju nešto treće.

Dok se sa jedne strane čuju glasine da je Đorđević noću, uz pomoć jataka, dok je granična policija okretala glavu na drugu stranu, čamcem prešao preko Drine, i da mu to nije prvi put, drugi naši izvori, iz sarajevske čaršije, tvrde da je Đorđeviću zabrana ulaska ukinuta i to na urgenciju nikog drugog nego vlasnika i urednika FACE televizije moćnog Senada Hadžifejzovića.

Printscreen/ Face TV

Za Senada se u sarajevskoj čaršijii tvrdi da je u stvari “ruski čovek”, ma kako to nevrovatno zvučalo prateći njegov rad i uređivački politiku njegove televizije. Ta sumnja da je Hadžifejzović ruski “spavač” pojavila se još od njegovog intervjua sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a ako je tačno da je Đorđević, kao otvoreni “agent ruskog uticaja”, na Hadžifejzovićevu urgenciju pušten U BiH, onda je sve postalo kristalno jasno.

Šta je sve od toga tačno pokazaće se u danima koji su pred nama, ili ako neko od aktera ili svedoka reši da progovori.

3 2 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fuj
fuj
10 meseci pre

jadan, prebiva u pogrešnoj prošlosti

ergo
ergo
10 meseci pre

anonimus lupa gluposti