Đorđević na sednici Skupštine naroda Evroazije

ĐORĐEVIĆ NA SEDNICI SKUPŠTINE NARODA EVROAZIJE

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević učestvovao je u okviru službene posete Moskvi sednici Predsedništva Skupštine naroda Evroazije, gde obavlja funkciju zamenika generalnog sekretara.

„Na sastanku Predsedništva je pre svega razgovarano o pravcima za dalji razvoj saradnje između zemalja Evroazije, kao i o produbljivanju postojećih oblika društvene, ekonomske, političke i kulturne kooperacije. Takođe je razmatrano proširenje rada organizacije na nove države“, izjavio je nakon sastanka Mlađan Đorđević.

On je objasnio da je glavni cilj ove organizacije promovisanje saradnje u raznim oblastima, a naročito u ekonomskoj sferi, te da mu se čini da aktuelne vlasti u Srbiji „slabo koriste ogromne privredne potencijale iz moguće tešnje saradnje sa ogromnim tržištem Evroazije“.

Skupština naroda Evroazije osnovana je 2017. godine kao međunarodna nevladina organizacija sa sedištem u Moskvi. Na osnivačkom kongresu je učestvovalo preko 1500 delegata iz šezdeset zemalja, a osnivanje je podržao i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, koji je tom prilikom istakao značaj ove inicijative u očuvanju mira i podsticanju čvršćih veza između naroda Evroazije.

 

Predsednik pokreta Oslobođenje se na marginama sednice sastao sa generalnim sekretarom Skupštine, Andrejem Jurjevičem Beljaninovim. Beljaninov je general Ruske federalne službe bezbednosti FSB i bivši direktor Evroazijske banke za razvoj, a Đorđević i on su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Rusiji, kao i o stanju na Kosovu i Metohiji.

Mlađan Đorđević i Andrej Jurjevič Beljaninov, Foto: Pokret Oslobođenje

Lider Oslobođenja Mlađan Đorđević nalazi se u višednevnoj poseti Rusiji, u okviru koje učestvuje na međunarodnoj konferenciji o Kosovu i Metohiji, a imaće i niz bilateralnih sastanaka u Ruskoj dumi, državnoj administraciji i Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar