Đorđević na Sretenje u Kopnenoj zoni bezbednosti: Albanske šumokradice dobro razumeju Vučićev Open Balkan! OSLOBODIĆEMO SRBIJU!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Wikipedia, Printscreen

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević je sa saradnicima i jatacima obeležio državni praznik Sretenje posetom Kuršumliji i ugroženim srpskim selima u Kopnenoj zoni bezbednosti, u blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Đorđević na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom

Đorđević je prisustvovao liturgiji u manastiru Svetog Nikole, zadužbini velikog župana Stefana Nemanje iz 12. veka.
Ovaj manastir je podsetnik da su našu zemlju stvarali velikani, koji su kroz vekove u njenu državnost utkali slobodu i čast kao osnovne vrednosti Srbije“, istakao je tom prilikom lider Oslobođenja.

Posle završene liturgije, Đorđević se zadržao u razgovaru sa narodom i igumanom Simeunom.

Iguman Simeun i Mlađan Đorđević

Neka vam je nazdravlje i spasenje današnji praznik, braćo i sestre!“, poželeo je lider pokreta Oslobođenje.

Đorđević u razgovoru s narodom

On je u obilasku sela u Kopnenoj zoni između Kuršumlije i Podujeva posebno ukazao na problem ilegalne krađe šume koju vrše „albanski banditi koji upadaju sa Kosova“. Đorđević je iz sela Rastalica, gde je nedavno došlo i do oružanog sukoba, optužio vlasti u Beogradu da ne rešavaju ovaj višegodišnji problem.

Đorđević selu Rastavica u kopnenoj zoni bezbednosti
Đorđević selu Rastavica u kopnenoj zoni bezbednosti
Đorđević selu Rastavica u kopnenoj zoni bezbednosti

„Naoružane bande sa Kosova seju strah u ovom delu Srbije, pucaju na meštane, pa i na policiju. Po zvaničnim podacima prošle godine je bilo preko 50 upada albanskih ekstremista, a nezvanično se dešavaju skoro svakodnevno. Vučićeva vlast je nesposobna da zaštiti ne samo imovinu Srbije, već i Srbe koji žive ovde i njihova ognjišta“, kaže predsednik pokreta Oslobođenje.

On je podsetio da je u sukobima sa šumokradicama pre nekoliko godina poginuo pripadnik srpske žandarmerije.

„Najtužnija poruka povodom Dana državnosti je to što imamo državu koja nije u stanju da osigura bezbednost i slobodu kretanja svojih stanovnika. Ovde sam da ukažem na ogroman problem kriminalne seče stoletnih šuma ogromne vrednosti i narušavanja ekosistema“, ističe Đorđević.

Prema njegovim rečima, teror kojim su izloženi stanovnici ovih sela direktna je posledica „Vučićeve izdajničke politike prema Kosovu i Metohiji“.

„Kada date tzv. vladi u Prištini granicu, policiju, pravosuđe, kada Kosovo tretirate kao stranu zemlju i kada promovišete Open Balkan politiku, dobijete ovakve upade“, optužuje Đorđević.

On je istakao da su naoružane albanske šumokradice „dobro razumele“ Vučićev poziv za otvorenim granicama na Balkanu i da ga koriste kako bi „čerupale Srbiju i terorisale njene građane“.

„Teror na Kosovu kome su Srbi decenijama izloženi, prenosi se i na centralnu Srbiju. Oslobodićemo Srbiju i dobićemo odgovornu vladu koja će tome stati na kraj!“ zaključuje Mlađan Đorđević.

Đorđević je tokom današnjeg dana obišao i Kuršumliju gde je, između ostalog, posetio gradsku crkvu Svete Trojice  podignutoj 1902. godine.

Crkva Svete Trojice
Crkva Svete Trojice
Đorđević sa saradnicima u crkvi Svete Trojice
U crkvi Svete Trojice

Tom prilikom je Đorđević razgovarao i sa  starešinom, ocem Bobanom.

Kao i većina meštana, žali se na odlazak mladih ljudi usled siromaštva i loših uslova u kojima žive.“, objavio je Đorđević,

U razgovoru sa ocem Bobanom
POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar