Đorđević: Nastup nedoraslog Selakovića u Berlinu primer podaništva

Đorđević: Nastup nedoraslog Selakovića u Berlinu primer podaništva

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kritikovao je jučerašnje izjave ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića, koji se nalazi u službenoj poseti Berlinu. Đorđević je ocenio da se radi o „primeru podaništva“, te dodao da se „to dobija kada se na odgovorno mesto vođenja spoljne politike postavi nedorasla osoba“ koja ide po svetu da, kako je rekao, zastupa režimsku politiku izdaje i rasprodaje.

„Selaković je otišao tamo da podigne belu zastavu i potvrdi nameru režima da pristane na svaki nalog u vezi Kosova i Metohije. Kao što su u prethodnih devet godina predali sve na Kosovu, od pravosuđa do energetike, sada je na red došlo i formalno priznanje“, kaže predsednik Oslobođenja.

On je objasnio da izjave da je „neophodan kompromis u kome će svaka strana dobiti dovoljno“ u prevodu znače da priznanje na koje se Vučić sprema u dogovoru sa zapadnim sponzorima ne treba da bude direktno“, već „upakovano u diplomatske oblande, kako bi Vučić mogao da nastavi da laže srpsku javnost“.

Đorđević je dodao da je skandalozna Selakovićeva izjava pred nemačkim medijima i nemačkim ministrom spoljnih poslova da je „zamolio da se u vezi reformi Srbiji direktno skreće pažnja koje stvari treba da se menjaju“.

„Takav podanički i kolonijalni stav primanja direktnih stranih naloga nije odavno zabeležen na ovim prostorima.“
Lider Oslobođenja takođe ukazuje da su Selaković i Mas razgovarali o vladavini prava, slobodi medija i evropskom putu Srbije, što smatra „naročito komičnim“.

„Ministar spoljnih poslova režima koji je upleten do guše sa organizovanim kriminalom, koji je ugasio sve slobodne medije i koji za više od godinu dana nije otvorio nijedno novo poglavlje u pregovorima, čak ni za vreme nemačkog predsedavanja EU, kaže da je otišao da razgovara o vladavini prava, slobodi medija i evrointegracijama“, ukazuje Đorđević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare