Đorđević negirao da je pozivao na atentat na Aleksandra Vučića

Predsednik Pokreta “Oslobođenje” Mlađan Đorđević negirao je danas tvrdnje pojedinih medija iz Republike Srpske da je pretio porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je izjavio da na njega treba izvršiti atentat.

„Poslednji u nizu su Alternativna televizija iz Banjaluke i zvornički portal Zvornik danas, koji u tekstu o Nebojši Vukanoviću, opozicionom poslaniku u Skupštini Republike Srpske, Đorđevića nazivaju ‘teroristom’ i ‘osobom koja je pretila Vučićevoj porodici i rekla da na njega treba izvršiti atentat’. Radi se o najobičnijim klevetama i lažima u službi Aleksandra Vučića“, naveo je Đorđević.

On je u saopštenju dodao da u objavlјenim tekstovima jedino nije sporno to što već godinama javno ukazuje na, kako se izrazio, „kriminalne aktivnosti Aleksandra Vučića i veze njegove porodice sa organizovanim kriminalom“.

„Nikada nisam pričao o bilo kakvom atentatu. Ja kažem da Vučić mora biti smenjen i uhapšen, kako bi odgovarao za plјačku, korupciju, kriminal, izdaju Kosova i Metohije i protivustavno uvođenje diktature u Srbiju“, dodao je on.

Prema njegovoj proceni, pogrešna je i kratkovida i pristrasnost dela medija iz Republike Srpske prema vlastima u Srbiji.

„Vučić radi protiv Republike Srpske. Oslobađa optuženog za ratne zločine Edina Vranja, predaje predmete za zločine nad Srbima tužilaštvu u Sarajevu, sastaje se sa Bakirom Izetbegovićem, prihvata Kristijana Šmita za visokog predstavnika, iako se Republika Srpska tome protivi“, naveo je on i dodao da su ti novinari „stali na stranu lopovskog i izdajničkog režima, a protiv interesa Republike Srpske i srpskog naroda uopšte“.

Đorđević je najavio i pravnu akciju zbog pisanja portala Zvornik danas i Alternativne televizije.

„Laži i klevete neću tolerisati. Slučaj je predat pravnicima. Ukoliko tužba bude uspešna, novac će biti uplaćen u humanitarne svrhe, kao što sam činio i u ranijim presudama za klevetu protiv Vučićevih medija“, dodao je on.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar