18/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Đorđević: Neka Petković zapamti šta je lagao, da se ne zapetljava više! Šta ćete sledeće predati, izdajnici?

Pokret Oslobođenje, Printscreen

Đorđević: Neka Petković zapamti šta je lagao, da se ne zapetljava više! Šta ćete sledeće predati, izdajnici?

ĐORĐEVIĆ: SNS UHVAĆEN U LAŽI I IZDAJI

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević reagovao je danas na izjave direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i funkcionera SNS Petra Petkovića.

Đorđević je izjavio da se „Petković upetljao u sopstvene laži u jalovom pokušaju da sakrije ono što cela Srbija vidi – da SNS ima zadatak da potpuno zaokruži protivpravnu nezavisnost Kosova“.

On je ukazao na deo izjave u kojoj Petković tvrdi da aktuelna vlada „ne predaje ništa na Kosovu“, te podsetio da je od dolaska SNS na vlast 2012. godine Prištini „predata carina, formirani su granični prelazi, predato je pravosuđe, integrisane su srpske sudije i srpski policajci u tzv. kosovske institucije, predate su telekomunikacije, Kosovu je dat pozivni broj, a dopušteno je i članstvo Kosova u FIFA, UEFA, Međunarodnom olimpijskom komitetu i nizu drugih sportskih saveza i međunarodnih organizacija“.

Đorđević je istakao i da „Petković kao veliki uspeh ističe to što su neke zemlje u prethodnim godinama povukle priznanje nezavisnosti, iako se Aleksandar Vučić Vašingtonskim sporazumom obavezao da Srbija više neće raditi na povlačenju nezavisnosti, te je ukinuo tu aktivnost Ministarstva spoljnih poslova“.

„Prethodne nedelje su konačno dali i energetski sistem i tako ukinuli još jednu vezu Srba na Kosovu sa Srbijom“, rekao je predsednik Oslobođenja i dodao da se vlada pre više od 5 dana obavezala da će javnosti „reći detalje u vezi ovog događaja u roku od 72 sata“.

„Taj rok je debelo probijen, jasno je da su Vučić i njegovi saučesnici opet slagali u pokušaju da sakriju predaju energetike Albancima“.

„Petković inače tvrdi da Priština već nekoliko puta odbija registraciju srpske firme za distribuciju struje na Kosovu, iako je pre samo nekoliko dana izjavio da će ta firma biti registrovana po zakonima Srbije. Neka bar zapamti šta je gde slagao, da se ne zapetljava više ovako“, kaže lider Oslobođenja.

„Petković se nakon svega čudi što ih neko naziva izdajnicima. Pa naravno da su izdajnici, kada su predali sve navedeno. Da li je ostalo još nešto što će da ustupe Prištini, ili je posao završen? Šta ćete sledeće predati, izdajnici?“ upitao je Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: