Đorđević odgovorio na Vučićeve laži u “Hit tvitu”: Vučić i njegovog partner Đukanović da se dogovore i usklade šta pričaju

Đorđević odgovorio na Vučićeve laži u “Hit tvitu”: Vučić i njegovog partner Đukanovića da se dogovore i usklade šta pričaju

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se saopštenjem povodom, kako se navodi, „neistina koje je izneo Aleksandar Vučić“, a povodom gostovanja u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink.

„Jedno saopštenje bi bilo nedovoljno za sve Vučićeve laži i spinove, stoga koristim priliku da razobličim jednu koju smatram posebno gnusnom: da sam ja nekakav saveznik Mila Đukanovića“, navodi se u saopštenju.

U sinoćnjoj emisiji prikazana je fotografija na kojoj se vidi predsednik Crne Gore Milo Đukanović u blizini Mlađana Đorđevića i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija. Vučić je fotografiju komentarisao dovodeći u vezu Đorđevića i Đukanovića.

„Vučić po običaju laže, pa tako nije objasnio da je fotografija uslikana 2006. godine na prijemu na Cetinju povodom odlikovanja mitropolita Amfilohija visokim ruskim priznanjem – Ordenom Andreja Prvozvanog. Na originalnoj fotografiji upravo mitropolit Amfilohije sedi sa desne strane od Đukanovića, što je ovde tendenciozno isečeno“, kaže Đorđević.

Lider Oslobođenja je dodao i da svako ko prati politiku zna njegov odnos prema režimu Mila Đukanovića, kao i činjenicu da je u Crnoj Gori više puta bio proglašavan nepoželjnom osobom zbog pomoći srpskim političkim i društvenim strukturama u toj zemlji.

„Čak me je i sam Đukanović na jednom mitingu nazvao neprijateljem Crne Gore broj jedan.“

On je istakao da je indikativno to što Vučić u ovom trenutku „spinuje o Crnoj Gori“, uzevši u obzir da su u prethodnim danima na videlo, kako kaže, isplivale veze crnogorskih kriminalnih klanova sa Srpskom naprednom strankom.

„Sa druge strane imate Aleksandra Vučića, koji sa režimom Mila Đukanovića održava brojne političke, poslovne i kriminalne veze. Uostalom Beba Popović im je zajednički savetnik. Pa upravo je Vučić na sve načine pokušao da opstruira formiranje nove vlade u Crnoj Gori i da spase svog partnera Đukanovića. Zajedno su vodili koordiniranu medijsku hajku na pokojnog mitropolita Amfilohija, a isto sada čine sa episkopom Joanikijem“, navodi predsednik Oslobođenja.

„Molim Vučića i njegovog partnera u zločinu Mila Đukanovića da se dogovore i usklade šta pričaju, da li sam ja neprijatelj ili saveznik potonjeg“, zaključuje Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar