ĐORĐEVIĆ OPOZICIJI: Videli ste juče na šta će ličiti izbori

Izvor:
Srbin info, Foto: Pokret Oslobođenje, Printscreen

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević obratio se povodom jučerašnjih događaja opozicionim liderima „koji su se odlučili za izlazak na Vučićeve lažne izbore“. Đorđević je ukazao da će nasilje nad demonstrantima koji su u više gradova Srbije protestovali protiv izmena Zakona o eksproprijaciji i otvaranja rudnika Rio Tinto biti svakodnevica u izbornoj kampanji.

Prema njegovim rečima, jučerašnji događaji pokazuju da vlast neće pasti na izborima i da je izlišno izlaziti na izbore koje organizuje SNS.

„Svi koji izlaze na izbore i veruju u Vučićeve garancije su politički naivci. Vučić će potpisati bilo šta, a onda će opet na vas poslati batinaše i bagere“, objašnjava Đorđević. On je podsetio da je pokret Oslobođenje još ranije pozvao na građansku neposlušnost „kao jedini oblik pobede nad ovom vlašću“.

„Mafija se neće rušiti na izborima, iz prostog razloga što mafija nikada neće organizovati izbore koje može da izgubi. Izlazak na glasanje je samo davanje legitimiteta njima i ravno je političkom samoubistvu“, ističe predsednik pokreta Oslobođenje.

Foto: Pokret Oslobođenje

Đorđević se sa delegacijom pokreta Oslobođenje trenutno nalazi u Moskvi, odakle je već ponudio plan za rušenje aktuelne vlasti koji bi uključio „građansku neposlušnost usmerenu na ostavku Aleksandra Vučića kao vrha kriminalne piramide“.

„To mora da bude cilj i jedini zahtev svakog protesta. Vučić je organizator kriminala i nasilja i glavni izvor nestabilnosti u Srbiji. Da bi Srbija prodisala, on mora da ode“, zaključuje Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar