ĐORĐEVIĆ OŠTRO O PROMENAMA USTAVA: LAŽNI REFERENDUM, KAO I LAŽNI IZBORI

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se danas povodom zakazanog referenduma o izmenama Ustava Srbije, zakazanog za 16. januar. Đorđević je istakao da referendum nije legitiman jer ga je „izglasala nelegitimna skupština“.

„Ne samo da promene najvišeg pravnog akta donosi jednopartijska skupština, već se to čini putem mahinacija sa zakonom o referendumu, gde se ukida obavezan cenzus od 50% izašlih birača za uspeh referenduma“, objasnio je Đorđević.
On je istakao da je izlazak na referendum davanje pristanka na, kako je naveo, Vučićeve mahinacije srpskim pravnim i političkim sistemom.

„Isto čini opozicija koja izlazi na izbore, kao i ona koja poziva na referendum. Pristaju na Vučićeve igrice, umanjujući tako energiju naroda viđenu na protestima“, kaže predsednik Oslobođenja.

„SNS će i na izborima i na referendumu krasti, ucenjivati, podmićivati, prebijati, izvoditi glasače po spiskovima. Na to ne treba pristati mirno“, dodaje on.

Prema Đorđeviću, pošten referendum, kao ni slobodni izbori, neće biti održani dok se ne smeni režim.

„Tek onda, u jednoj slobodnoj i demokratskoj atmosferi, eksperti i političari treba da sednu i dogovore se da li su nam potrebne izmene zakona o referendumu i izmene Ustava. Dok god je na vlasti ovaj kriminalni režim, nema reči o normalnoj proceduri“, objašnjava lider pokreta Oslobođenje.

Kako je naveo, jedini odgovor na takvo ponašanje vlasti je „masovna građanska neposlušnost na ulicama Srbije“.

„To smo videli i kod povlačenja zakona o eksproprijaciji. Ovaj režim razume samo ulicu i građanski bunt. Zbog toga referendum 16. januara ne sme da se održi, isto kao ni izbori 3. aprila“, oštar je Đorđević.

„Ukoliko pak SNS istraje u nameri“, dodaje predsednik Oslobođenja, „rezultati nelegitimnog referenduma moraju se poništiti, onda kada se Srbija oslobodi Vučića“.

U aktuelnoj situaciji, ocenio je on, svima je jasno da je „referendum ustvari podvala režima“.

„Ako prođe referendum o Ustavu, uskoro ćemo imati i o Rio Tintu i o brisanju Kosova i Metohije iz preambule, kao i o svim drugim pitanjima koja se žele nametnuti srpskom narodu“, kaže Mlađan Đorđević i dodaje da će pokret Oslobođenje 16. januara pozvati narod na obeležavanje godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, simbolično ukazujući na kriminalnu prirodu režima Aleksandra Vučića.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare