Đorđević otpočeo dvonedeljnu posetu Rusiji

Izvor:
Politički.rs

Delegacija pokreta Oslobođenje na čelu sa predsednikom pokreta Mlađanom Đorđevićem otpočela je dvonedeljnu posetu Rusiji. Đorđević će sa saradnicima prisustvovati proslavi 800. godišnjice rođenja sv. Aleksandra Nevskog u Lavri u Sankt Peterburgu, zajedno sa državnim i crkvenim vrhom Rusije, a na poziv vladike viborgskog i priozerskog Ignatija.

U pisanoj izjavi Đorđević je istakao da je za pokret Oslobođenje važno da čuje spoljnopolitičke planove i razmatranja koja dolaze iz Rusije, ali je jednako bitno i da ruske kolege upoznaju sa položajem Srbije i aktuelnim regionalnim trendovima na Balkanu.

„Nažalost, Srbija danas je u teškom položaju, najviše zaslugom aktuelnog režima u Beogradu koji se odriče tradicionalnog prijateljstva sa Rusijom i okreće se zapadu. Ali to ima svoju cenu – zapad od nas zahteva odricanje od Kosova i Republike Srpske, na šta režim pristaje“, zaključuje Đorđević.

Po povratku iz Peterburga u Moskvu, Đorđević će neposredno pre i nakon parlamentarnih izbora u Rusiji, zakazanih za period od 17. do 19. septembra, održati niz sastanaka na visokom nivou, sa predstavnicima političkih i drugih društvenih institucija Ruske Federacije.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar