Đorđević: Otvoreni Balkan je stvaranje Velike Albanije pod pokroviteljstvom Soroša Mlađeg

Izvor:
Beta, Foto: Pokret Oslobođenje, Predsedništvo Srbije, Nahum Barnea, Printscreen

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kritikovao je danas inicijativu “Otvoreni Balkan”, nazvavši je “otvaranjem političkog i geografskog prostora za ostvarenje velikoalbanskog državnog projekta”.

“(Predsednik Srbije Aleksandar) Vučić potpisuje otvaranje granica sa Albanijom, iako je svestan da je upravo on Briselskim sporazumom stvorio granične prelaze između Srbije i Kosova i samim tim napravio situaciju u kojoj Srbija i Albanija više nemaju fizičku granicu”, kaže Đorđević u saopštenju.

Dodao je da se taj “logički problem” sada rešava pravljenjem zajedničke države Albanaca.

“Na zajedničkoj sednici vlada Albanije i Kosova nedavno u Elbasanu, potpisano je ukidanje graničnih kontrola. Dakle protok između Albanije i Srbije omogućava se kroz integraciju Kosova u Albaniju”, ocenio je lider Oslobođenja.

Prema njegovim rečima, reč je o “suludoj politici režima u Beogradu”.

“Albanci rade na ujedinjenju, a mi im to omogućavamo. Prošlog decembra je vlada Srbije predala upravljanje elektroenergetskim sistemom na severu Kosova kompaniji iz Tirane”, podsetio je Đorđević.

On je dodao da će projekat “Otvoreni Balkan”, pored stvaranja Velike Albanije, omogućiti i slobodan protok “kriminala, droge, prljavog novca, ali i ekonomskih migranata”.

“To je otvorena bezbednosna pretnja za Srbiju. A postoji još jedan aspekt – depopulisani jug Srbije biće na izvolite Albancima sa Kosova i iz Albanije, koji će sada moći da ulaze i kupuju zemlju i nekretnine bez ograničenja”, upozorio je predsednik pokreta Oslobođenje.

On je dodao da u Nišu, ali i u Novom Pazaru već postoje čitave zgrade kupljene novcem iz Prištine, i pitao zašto deo projekta nisu Crna Gora ili BiH.

“Pa jasno je zašto, zato što bi onda Srbi činili okosnicu tog projekta – ovako to ostaje velikoalbanska konstrukcija, pod pokroviteljstvom Vučićevog velikog prijatelja Soroša Mlađeg”, kazao je Đorđević, aludirajući na česte sastanke predsednika Srbije i sina Džordža Soroša.

On je dodao da bi Vlada Srbije, umesto “odricanja Kosova u korist Velike Albanije”, u svakom odnosu sa Tiranom prvo morala da insistira na “rešenju sudbine više stotina Srba koji su 1999. godine odvedeni preko granice i nikada se nisu vratili”, navedeno je u saopštenju.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar