26/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Đorđević: Ovakva vlast se može smeniti samo BLOKADOM i NEPOSLUŠNOŠĆU, Vučić je navijač sa šipke, običan uličar

Foto: Pokret Oslobođenje

Lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je danas da se na izborima ništa ne može promeniti dok je Aleksandar Vučić na vlasti jer “to što on organizuje nisu izbori” već se može “oterati” samo sveopštom građanskom neposlušnošću.

“Mafija nikad neće napraviti izbore koje može da izgubi. Zato se mi ne spremamo ni za kakve izbore i ne idemo ni u kakve izborne koalicije. Naš imperativ je da Vučić bude oteran sa vlasti i procesuiran za sve kriminalne aktivnosti koje je učinio, a da se narodu vrati sve ono što su on i njegov jajinački klan opljačkali”, rekao je Đorđević za list Danas.

Kako je naveo, “Vučić se može oterati samo dobro organizovanim iskazivanjem volje naroda u obliku sveopšte građanske naposlušnosti poput potpune blokade čitave zemlje na dva, tri, ili deset dana”.

Govoreći o aktivnostima Oslobođenja, Đorđević je naveo da taj pokret od svog osnivanja naziva Vučića izdajnikom i da je “štampao i oblepio celu Srbiju sa milion nalepnica sa njegovim likom i ovim natpisom”.

“Za devet godina vlasti Vučić je dao sve atribute državnosti takozanom Kosovu”, rekao je Đorđević.

Na pitanje da li smo u Srbiji prešli granicu normalnosti kad predsednik države poziva opoziciju da se tuče sa njim, Đorđević je rekao da je “Vučić ovim pokazao da je suštinski, u dubini duše on i dalje samo neostvareni vođa navijača sa šipke, običan uličar”.

“Zamislite samo šta bi tek bilo da je zaista došlo do neke tuče. Pa Vučić bi pozvao svoje pristalice na građanski rat i obračun s neistomošljenicima. S takvim čovekom mi ovde imamo posla”, rekao je Đorđević.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: