Đorđević: Petković je samo jednom bio u pravu, kad je tvrdio da je Vučić IZDAJNIK

Đorđević: Petković je samo jednom bio u pravu, kad je tvrdio da je Vučić IZDAJNIK

ĐORĐEVIĆ: Petar Petković iz 2013. je u pravu – Vučić je izdajnik

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević optužio je direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da „laže Srbe na Kosovu i Metohiji“ kao i da, prema njegovim rečima, „nastavlja politiku predaje Kosova albanskim separatistima“. Đorđević i njegov pokret danima ukazuju na činjenicu da će snabdevanje severa Kosova i Metohije električnom energijom preći iz ruku Srbije u ruke prištinske firme KOSTT od sredine decembra, zbog čega je došao u sukob sa funkcionerima SNS.

„Svaki put kada govore o ovome, Petković i njegovi stranački drugovi kao papagaji ponavljaju da će snabdevanje strujom biti nastavljeno i posle 14. decembra. To ih niko nije pitao. Pitali smo da li sistem preuzima prištinska kompanija koja je integrisana u albanski energetski sistem. Da li će ta firma vršiti naplatu, seći struju Srbima, tužiti ih, pritiskati, pretiti i na kraju biti instrument novog proterivanja“, izjavio je predsednik Oslobođenja i dodao:

„Ni sudovi na severu Kosova nisu prestali da postoje kada ih je Vučić predao Prištini 2013. godine, ali je nestao deo suvereniteta Srbije, pa sudije sada polažu zakletvu na kosovskom ustavu i služe tzv. nezavisnom Kosovu. Tako će očigledno biti i sa energetikom“. Đorđević je rekao da struje možda bude, ali da će Srbije biti sve manje na Kosovu „ukoliko se nastavi Vučićeva izdajnička politika“.

Đorđević: Petković je samo jednom bio u pravu, kad je tvrdio da je Vučić IZDAJNIK
Foto: Pokret Oslobođenje

„Oni se sada pravdaju da Zajednica srpskih opština i prateće institucije nisu formirane jer im eto Priština nije dozvolila. SNS je dao sve, a Priština nije ispunila svoj deo pogodbe i trgovine. To pokazuje svu impotenciju politike Aleksandra Vučića, Marka Đurića i Petra Petkovića“.

Lider pokreta Oslobođenje navodi da je Petković juče izjavio da je „2008. godine tadašnja vlast napustila narod na Kosovu“, podsećajući da je „upravo Petar Petković baš te 2008. bio savetnik premijera Koštunice, i to sa svojih 28 godina i bez dana iskustva“.

Mlađan Đorđević je kao „tragikomične“ ocenio izjave diretkora Kancelarije za KiM da je prelazak energetskog sistema urađen po sporazumu iz 2013. godine, jer je, kako navodi, „Petković tada kao portparol DSS žestoko napadao taj sporazum, nazivajući ga izdajničkim činom“

„Ali taj Petar Petković iz 2013. godine je u pravu u jednoj stvari“, zaključuje Đorđević: „Aleksandar Vučić jeste izdajnik“.

Srbin info

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare