Đorđević podseća Vučića na ultimatim: NEMA RAZGOVORA DOK NE ODE ROSU

Izvor:
Politički.rs

Povodom današnjeg briselskog sastanka između šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, oglasio se predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević. On je podsetio javnost da je pre samo šest dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao da „neće biti nikakvih razgovora niti dijaloga dok se jedinice ROSU ne povuku sa severa Kosova“.

„Pitamo javno Vučića – šta bi s tim obećanjem? Da li se ROSU povukao ili i dalje drže duge cevi uperene u Srbe? I pored toga, vi šaljete pregovarača u Brisel“, kaže Đorđević.

Takvo popuštanje, prema njegovim rečima, pokazuje kolika je ustvari snaga i ozbiljnost „Vučićevih ultimatuma“, te da se radi o „predstavi namenjenoj isključivo glasačima naprednjaka“.

Kako je saopšteno iz Brisela, u razgovorima će učestvovati i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara, Gabrijel Eskobar. Đorđević je tim povodom ponovio zahtev pokreta Oslobođenje da se i predstavnici Rusije zvanično uključe u pregovore, budući da se radi „o članici Saveta bezbednosti koja je garant Rezolucije 1244“.

„Ako SAD ima pravo da učestvuje u pregovorima koje organizuje EU i ako je Srbija na to pristala, ne vidim zašto Rusija to takođe ne bi mogla. Pitanje je samo da li Vučić ima hrabrosti da iznese taj zahtev, ili je obična marioneta zapada“, zaključuje predsednik Oslobođenja.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare