Đorđević položio vence povodom Dana pobede

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević položio je danas vence na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu, povodom Dana primirja. Đorđević je tom prilikom rekao da srpski narod oseća večni ponos i večnu zahvalnost palima za odbranu i oslobođenje otadžbine.

„Ne smemo zaboraviti junake naše prošlosti, sve one hrabre Srbe koji su se borili da bi naš narod bio slobodan i koji su utkali slavno ime Srbije u svetsku istoriju“, rekao je Đorđević.

On je podsetio da status mnogih ratnih veterana iz ratova devedesetih nije rešen ni danas.

„Radi se o ljudima koji su takođe hrabro i požrtvovano branili srpski narod. Sramota je što mnogi od njih danas moraju da protestuju u šatorima ispred Predsedništva zahtevajući osnovna prava, dok se država razbacuje novcem na mnoge druge stvari“, navodi predsednik Oslobođenja.

Đorđević je takođe rekao da junaštvo heroja iz prošlosti predstavlja „svetionik za nove generacije“.

„Danas kada nas kvislinzi na vlasti ubeđuju da moramo da se odreknemo Kosova i Metohije i da zaboravimo Republiku Srpsku, ove slavne generacije su pokazatelj šta Srbi mogu da urade kada se slože i pokažu zube“, navodi Đorđević.

On je takođe položio venac i na Spomenik ruske slave na Novom groblju, gde su sahranjeni saveznički ruski vojnici iz Prvog svetskog rata.

Tom prilikom, Đorđević je podsetio na tradicionalno srpsko-rusko prijateljstvo, a takođe se zahvalio Rusiji što „kontinuirano podržava suverenitet Srbije i interese srpskog naroda u Ujedinjenim nacijama“.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar