Đorđević poručuje iz Moskve: ALEKSANDAR VUČIĆ JE LAŽNI RUSOFIL

Izvor:
Politikon, Foto: Pokret Oslobođenje

Mlađan Đorđević govorio je danas u Moskvi na konferenciji „Kosovo, Srbija i Rusija“, u organizaciji medijske kuće „Regnum“. Đorđević se nalazi u jednonedeljnoj poseti Rusiji, u okviru koje će se sastati sa nizom predstavnika društveno-političkog života Ruske Federacije, objavio je pokret Oslobođenje.

Foto: Pokret Oslobođenje

Iz ovog pokreta je ranije medijima rečeno da je konferencija „prilika da se pred ruskom javnošću razobliče obmane Aleksandra Vučića, lažnog rusofila“.

„Najveća opasnost po pitanju Kosova je što Vučić negira rezoluciju 1244 i ujedno pristaje da dobije Zajednicu srpskih opština, koja je u suštini udruženje građana bez ikakvih ovlašćenja, u zamenu za formiranje Velike Albanije“, rekao je Đorđević na konferenciji Regnuma.

On je pojasnio da Vučić blisko radi sa novim visokim predstavnikom za BiH Kristijanom Šmitom i zvaničnikom američkog Stejt departmenta Gabrijelom Eskobarom, na ostvarenju zapadnih geopolitičkih ciljeva na Balkanu.

„Trojni pakt Šmit – Vučić – Eskobar za cilj ima uvođenje Srbije u NATO, odaljavanje od Rusije, nezavisnost Kosova, ukidanje Republike Srpske i unitarizaciju Bosne“, kaže lider Oslobođenja.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić je „zato i doveden na vlast od strane Berlina i Vašingtona“.

Predsednik pokreta Oslobođenje podsetio je da izbor Kristijana Šmita za visokog predstavnika ne priznaje zvanična Moskva, jer je obavljen bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.

„To je samo jedan u nizu problema u rusko-srpskim odnosima koje je izazvao režim u Beogradu: od fabrikovanih špijunskih afera pa do prodaje oružja Ukrajini.“

Kako je Đorđević naveo, cilj takvog ophođenja je „odaljavanje Srbije i Rusije, po nalogu zapada“.

Iz pokreta Oslobođenje saopštili su da će zbornik o Kosovu i rusko-srpskim odnosima koji se sastoji od tekstova 11 ruskih i srpskih autora uskoro imati i promociju u Beogradu, te da će na njoj „srpska javnost moći da čuje šta Rusija zaista misli o Aleksandru Vučiću“.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar