ĐORĐEVIĆ: Pošta Srbije da objasni zašto i po čijem nalogu nam otvara pošiljke

ĐORĐEVIĆ: Pošta Srbije da objasni zašto i po čijem nalogu nam otvara pošiljke

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević obratio se javnosti u pisanom saopštenju da bi ukazao na, kako kaže, kršenje zakona od strane JP Pošta Srbije.

Naime, ovaj pokret je prošle nedelje započeo masovnu kampanju lepljenja nalepnica sa likom Aleksandra Vučića i natpisom „izdajnik“ po celoj Srbiji, a nakon što im je transparent takve sadržine oduzet od strane policije za vreme obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja, 24. marta.

Đorđević je tada na konferenciji za štampu rekao da „istina ne može da se sakrije“ i da će umesto jednog oduzetog transparenta, ovaj pokret distribuirati i zalepiti milion nalepnica iste sadržine širom zemlje.

„Akcija je započela odlično, javile su nam se na stotine ljudi da doniraju novac za akciju i da im pošaljemo pakete nalepnica. Međutim, bili smo neprijatno iznenađeni kada smo dobili obaveštenje od mnogih naših simpatizera i aktivista širom zemlje da su njihove pošiljke otvarane i da nalepnice nedostaju“, objašnjava predsednik Oslobođenje.

Đorđević kaže da su takve izveštaje dobili iz Lapova, Leskovca, Požarevca, Sombora i još nekoliko gradova, te ističe da se očigledno radi o „koordinisanoj akciji režima“ u kojoj se protivzakonito oduzima promotivni materijal.

„Pošte Srbije nemaju zakonsko pravo da otvaraju pošiljke i da na taj način narušavaju privatnost komunikacije. Ovo je čista zloupotreba od strane režima“, kaže on.

Đorđević je pozvao na odgovornost direktora Pošte Zorana Đorđevića, naglasivši da pokret Oslobođenje zahteva objašnjenje zašto i po čijem nalogu se otvaraju pošiljke i oduzima materijal.

„Očigledno je naša akcija izazvala paniku u redovima režima. Ovo nas neće zaustaviti, pozivamo građane da se jave našem pokretu i priključe ovoj akciji“, ističe lider Oslobođenja.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar