Đorđević: Poziv Srbima da izađu na kosovske izbore je PROTIVUSTAVAN! Vučić ih poziva da učestvuju u njegovoj IZDAJI

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kritikovao je danas poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića Srbima sa KiM, o potrebi da izađu na lokalne izbore 17. oktobra. Đorđević je taj poziv ocenio kao „licemeran, protivzakonit i protivustavan“.

„Samo nedelju dana nakon što im je sporazumom u Briselu oduzeo registarske tablice i nekoliko meseci nakon što im je prebacio snabdevanje električnom energijom sa EPS na prištinsku kompaniju, Vučić poziva kosovske Srbe da ponovo pognu glavu i učestvuju u njegovoj izdaji“, kaže Đorđević.

On je dodao da ovakvim pozivom režim Aleksandra Vučića direktno daje legitimitet prištinskim institucijama i tako „radi na ostvarivanju tzv. nezavisnog Kosova“.

„To nisu nikakvi izbori za institucije Srbije i to građani moraju da znaju. To su izbori koje organizuju institucije tzv. nezavisnog Kosova, koje Srbija svojim ustavom i zakonima ne priznaje. Ali priznaje ih Vučić, koji im daje podršku“, naveo je lider pokreta Oslobođenje.

Đorđević je takođe komentarisao Vučićev argument da će Srbi „učešćem u institucijama biti u mogućnosti da ostvaruju svoje interese“.

„Srpska lista već godinama učestvuje u radu tzv. parlamenta i kao koalicioni partner u tzv. vladama Kosova. I nijednom nisu pomogli srpskom interesu. Tokom poslednjeg upada ROSU na sever Kosova, nisu čak ni zapretili rušenjem vlade“, podseća Đorđević.

On je ocenio da je Srpska lista „organizacija pod dirigentskom palicom Vučića“, koja je, kako je rekao, samo saučesnik u ostvarivanju nezavisnosti Kosova.

Predsednik Oslobođenja je pozvao građane da se „ne odazovu Vučićevom pozivu“.

„Nemojte izaći na ilegalne izbore, nemojte glasati za saučesnike albanskih separatista, nemojte dati podršku institucijama nezavisnog Kosova. Nemojte saginjati glavu pred siledžijama“, ističe Mlađan Đorđević.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar