Đorđević: Priveden izdajnik Vučić, za sad samo na plakatima ((VIDEO)

Đorđević: Priveden izdajnik Vučić, za sad samo na plakatima ((VIDEO)

Predsednik Pokreta Oslobođenje Mlađan Đordjević izjavio je da je policija danas oduzela njihove plakate s likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i natipisom “izdajnik”, čim su aktivisti počeli da ih postavljaju na mostove preko Save između Beograda i Novog Beograda.

To, kako je ocenio, dokazuje da “u Srbiji nema demokratije, već je zabranjena javna reč”.

Đorđević je naveo da je njegov pokret preko “svojih jataka u institucijama bio obavešten da su vlasti znale za akciju dan ranije, što govori da su do infomacije došli prisluškivanjem prostorija Oslobođenja, njenih nekih članova, ili praćenjem, a verovatno kombinovanjem svih ovih metoda”.

Ipak, rekao je Đorđević novinarima, “akcija je uspela jer je Vučić priveden, za sad samo na plakatima, na kojima je sa ljudima koji su bombardovali Srbiju njegovim savetnikom Tonijom Blerom, zatim Bilom Klintonom, za čiju je kampanju dao dva miliona dolara naših para, i Gerhardom Šrederom, jednim od govornika u Beogradu na ranijem obeležavanju godišnjice NATO bombardovanja”.

Napominjući da se pripadnici Pokreta Oslobođenje ne plaše Vučića, Đordjević je najavio štampanje milion letaka i plakata koje će ta organizacija lepiti širom Srbije da bi “što više građana znalo istinu” o Vućiću.

Ukazao je da će Vučiću biti suđeno za “izdaju i kriminal”, napominjući da je “Vučuć doveden na vlast kako bi zaokružio nezavisnost Kosva i Metohije koje je agresijom okupirao NATO, ali će ono uvek biti u Srbiji”.

Foto. Pokret Oslobođenje

Jedan od osnivača Pokreta, Milan Dumanović, nekadašnji pripadnik Uprave kriminalističke policije, rekao je da su on i još jedan aktivista dobili prekršajne prijave.

Pošto su prijave, kako je rekao, na različitim formularima, mada iz iste policijske stanice, pozvao je ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da “bolje opremi policiju umesto što štiti Vučića”.

“Policajci su bili korektni, videlo se da ih je stid šta rade, ali neka taj stid predje u hrabrost kako bi radili ono za šta ih narod plaća: da hapse kriminalce, a ne da nas kažnjavaju”, rekao je Dumanović.

Naveo je da je u današnjoj akciji bilo osam aktivista, a da ih spreči u kačenju plakata došlo je čak 40 pripadnika policije, Bezbednosno-informativne agencije i Komunalne milicije.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar