ĐORĐEVIĆ: REŽIM ĆUTI DOK SE GOMILAJU DOKAZI O SARADNJI SA OVK I ALBANSKIM PODZEMLJEM

ĐORĐEVIĆ: REŽIM ĆUTI DOK SE GOMILAJU DOKAZI O SARADNJI SA OVK I ALBANSKIM PODZEMLJEM

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ukazao je danas da javnost još uvek nije dobila odgovore na pitanja od značaja koja je taj pokret postavio, a koja se tiču veza između kosovskih vlasti, bivših pripadnika OVK i albanskog kriminalnog podzemlja sa režimom Aleksandra Vučića.

„Na osnovu informacija koje smo stekli iz više izvora, mi smo otvorili nekoliko važnih afera u prethodnim nedeljama. Ni na jednu od njih nismo dobili odgovor niti demanti, osim tabloidnih napada koji su brzo usledili“, podseća Đorđević.

On objašnjava da javnost još uvek nije dobila objašnjenja o aferi u kojoj je 11000 dokumenata u vezi sa optužnicama Međunarodnog suda za zločine OVK završilo iz Beograda u Prištini.

„Režim i vrh bezbednosnih službi mora da odgovori kako su se ovi poverljivi dokumenti našli u rukama Albanaca, koji pomoću njih sada manipulišu celim sudskim procesom protiv lidera OVK. Takođe, da li je istina da je deo tih dokumenata predat u zamenu za ukidanje optužnice Milanu Radoičiću na Kosovu?“, pita Đorđević.

Predsednik pokreta Oslobođenje je upitao i da li je tačno da je među predatim dokumentima i „dosije Hašima Tačija, koji srpske bezbednosne službe vode od ranih devedesetih“.

Naš pokret je pre nekoliko dana ukazao javnosti i da su mnogi pripadnici kriminalnog miljea sa Kosova, od kojih mnogi imaju izražene veze sa bivšom OVK, uključujući i Ljirima Zekaja, Mentora Bećirija i Ismeta Osmanija, stekli srpska državljanstva i pasoše, kao i da sada slobodno zidaju zgrade i investiraju u građevinski sektor po Srbiji – odnosno peru prljav novac ovde“, podseća Mlađan Đorđević.

„Najzad, želim da pitam direktno Aleksandra Vučića, kakva je uloga njegovog savetnika Tonija Blera u svemu tome? Kakva je uloga advokatske kancelarije njegove supruge Čeri Bler, koja savetuje srpsku vladu, ali istovremeno i zastupa Hašima Tačija pred Međunarodnim sudom?“, pita lider Oslobođenja.

On je ukazao da su ovo krucijalna pitanja koja će „raskrinkati kriminalnu prirodu ovog režima“, ali i pokazati građanima da „Vučić po pitanju priznanja tzv. Kosova radi sve u dogovoru sa Albancima, a po nalogu Zapada“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Obznana pokreta Oslobođenje: SRBIJA KREĆE U OSLOBOĐENJE! Ovoj zemlji je dosta izdaje!

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar