Đorđević se sastao sa Anatolijem Karpovim, odigrali humanitarni šahovski meč

Đorđević se sastao sa Anatolijem Karpovim, odigrali humanitarni šahovski meč

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević sastao se juče u Moskvi sa poslanikom Jedinstvene Rusije u Ruskoj državnoj dumi, šahovskim velemajstorom i višestrukim prvakom sveta u ovom sportu, Anatolijem Karpovim.

U prijateljskom i srdačnom razgovoru, Đorđević je upoznao Karpova sa aktuelnom političkom situacijom u Srbiji, posebno u vezi sa kosovskim pitanjem. Sagovornici su se složili da je „Kosovo suština srpskog identiteta“ i da bi gubitkom Kosova i Metohije Srbija „ugrozila svoju egzistenciju, ali i spoljnopolitičku poziciju“.

Karpov, koji je poslanik Ruske dume od 2005. godine, istakao je značaj Rezolucije 1244 i podrške koju Rusija pruža Srbiji po tom pitanju.

Šahovski velemajstor je istakao da je više puta u prošlosti posetio Srbiju, koja mu je ostala „u dragom sećanju kao prelepa zemlja“. Đorđević je pozvao Karpova da ponovo poseti Srbiju kao gost pokreta Oslobođenje, što je on prihvatio.

Na kraju susreta, Đorđević i Karpov su odigrali revijalan šahovski meč, nakon čega je proslavljeni šahista potpisao tablu koja će, prema rečima lidera Oslobođenja, biti prodata na humanitarnoj aukciji u Srbiji.

Đorđević se sastao sa Anatolijem Karpovim, odigrali humanitarni šahovski meč
Foto: Pokret Oslobođenje

Prošle nedelje je potpisan sporazum o saradnji između Fond mira koji je osnovao Anatolij Karpov i Skupštine naroda Evroazije u kojoj je zamenik generalnog sekretara Mlađan Đorđević.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević boravi u službenoj poseti Moskvi, gde učestvuje na međunarodnoj konferenciji posvećenoj Kosovu i Metohiji, a za vreme boravka će imati više sastanaka u Ruskoj dumi, državnoj administraciji i Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar