Đorđević: SNS da poštuje Ustav Srbije i svoj statut u postupku smene Nebojše Stefanovića

Đorđević: SNS da poštuje Ustav Srbije i svoj statut u postupku smene Nebojše Stefanovića

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević upozorio je juče „predsednika, funkcionere i članove Srpske napredne stranke“ da moraju da poštuju Ustav Srbije, ali i svoj stranački statut, u postupku smene predsednika beogradskog odbora ove stranke i ministra odbrane u Vladi Srbije, Nebojše Stefanovića.

Naime, prethodnih dana su se brojni gradski i opštinski odbori Srpske napredne stranke širom zemlje izjašnjavali o poverenju Stefanoviću, što Đorđević ocenjuje kao „flagrantno kršenje statuta SNS“.

„Štaviše, to je kršenje elementarne logike. Zašto bi se odbor SNS iz Vranja ili Sombora izjašnjavao o radu predsednika beogradskog odbora? Izgleda da se Aleksandar Vučić plaši da pita svoje beogradske članove“, kaže lider Oslobođenja.

Sve ovo „podseća na izjašnjavanje o rezoluciji Informbiroa“, kaže Đorđević, ali i dodaje da „SNS ionako podseća na komunističku stranku“.

„SNS ne može da poštuje ni pravila koja su sami zapisali u svoj statut, a hoće da vode ozbiljnu državu“, dodaje Đorđević.

On je takođe objasnio da se smena ministra mora obaviti po proceduri zacrtanoj u Ustavu, kroz razrešenje u Narodnoj skupštini, a ne u lokalnim odborima vladajuće stranke.

„Stranački odbori ne mogu da smenjuju ministra. Ustav Srbije u jednom od svojih osnovnih načela kaže da političke stranke ne mogu neposredno vršiti vlast, a upravo se to sada dešava“, rekao je predsednik pokreta Oslobođenje.

Đorđević kaže da će zbog toga pravnici ovog pokreta razmotriti mogućnost obraćanja Ustavnom sudu.

„Takođe pozivam članove SNS da se suprotstave ovom teškom kršenju ne samo Ustava Srbije, nego i statuta sopstvene stranke, koje je dirigovano od strane Jajinačkog klana, tj. braće Vučić“, zaključuje lider Oslobođenja.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare