Đorđević: Stvaranje Republike Srpske jedan od najznačajnijih događaja u novijoj istoriji

Izvor:
Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević čestitao je danas 9. januar, Dan Republike Srpske, „svim građanima RS, Republike Srbije i svim Srbima u rasejanju“.

„Proglašenje i stvaranje Republike Srpske na današnji dan pre 30 godina predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u novijoj istoriji srpskog naroda. Tom odlukom i borbom za njeno očuvanje tokom rata u Bosni i Hercegovini srpski narod se izborio za svoju slobodu, identitet i veru. Zbog toga i danas moramo da čuvamo tekovine te borbe“, istakao je Đorđević.

Foto; Pokret Oslobođenje, Wikipedia

On je dodao da je Republika Srpska danas u velikoj opasnosti, budući da se „nalazi pod pritiskom ne samo spolja, već i iznutra i iz regiona“.

„Ovaj pritisak se najbolje ogleda u nelegalnom i nelegitimnom postavljenju Kristijana Šmita na mesto tzv. Visokog predstavnika. Protiv ove odluke su ne samo srpski narod i svi politički činioci u Republici Srpskoj, već i Rusija i Kina. Pa opet, bez obzira na to i uprkos tome, mnogi iz inostranstva, regiona, ali, nažalost, i iz Srbije i Srpske nastavljaju da rade na unitarizaciji Bosne i Hercegovine i protiv interesa srpskog naroda“, izjavio je Đorđević.

On je uveren, međutim, da će „srpski narod uspeti da se odupre ovim pritiscima“:

„Svoju istrajnost, borbenost i posvećenost očuvanju Republike Srpske uspešno pokazujemo već trideset godina. Upravo zato je Republika Srpska bila i do danas ostaje bastion srpstva. Zato i danas, na ovaj veliki jubilej, poručujem da je srpski narod već pokazao da neće dozvoliti bilo kakvo ukidanje ili utapanje Republike Srpske, a našem narodu preko Drine da uvek može da računa na svaki vid pomoći iz Srbije, bez obzira na to ko je na vlasti. Srećan Dan Republike Srpske!“, stoji u čestitki koju je uputio Đorđević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare