Đorđević: Tražimo OSTAVKU Vučića zbog odbrane narko mafije!

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević objavio je danas da ta politička organizacija zvanično zahteva da Aleksandar Vučić podnese ostavku na mesto predsednika Srbije zbog, kako je naveo, „skandalozne javne odbrane pripadnika narko mafije“.

„Aleksandar Vučić je ionako uzurpirao funkciju predsednika, a sada je javno stao u odbranu narko mafije. Slobodno može svoju stranku SNS da prekrsti u Srpska narko stranka“, oštro je reagovao Đorđević.

On je dodao da je Vučićev nastup u televizijskom uključenju iz Dubaija, kada je stao u odbranu prvooptuženog u slučaju „Jovanjica“, Predraga Koluvije, pokazao da se on više ne nalazi „ni na strani zakona, ni na strani naroda“.

„Pokrećemo to pitanje kao najvažnije za opstanak Srbije. Predsednik Srbije ne može da bude kriminalac, izdajnik i autokrata, i to sve u jednom. Zato tražimo njegovu neopozivu ostavku“, kaže predsednik Oslobođenja.

Prema njegovim rečima, nakon Vučićeve ostavke, mesto šefa države bi po Ustavu preuzeo predsednik parlamenta Ivica Dačić, a bilo bi nužno da se formiraju i „prelazna vlada i tužilaštvo koje bi ispitalo slučajeve visoke korupcije i veze vlasti i kriminala“.

On je dodao da je i najnovija globalna afera curenja podataka „Pandora papiri“ takođe pojačala zahtev za ostavkom, budući da je dokazala teške malverzacije u vrhu vlasti.

„Dokazano je da je Siniša Mali vlasnik 24 stana u Bugarskoj, iako je sam Vučić tvrdio da to nije istina. Dokazano je da je Vučićev kum Nikola Petrović vlasnik brojnih kompanija i skrivenih računa u ofšor zonama, verujemo za ispumpavanje novca iz Srbije“, objašnjava Đorđević.

Lider Oslobođenja oštro je kritikovao i predstavnike opozicije, koji se, kako je rekao, ne obaziru na ovakve afere, već i dalje planiraju da „izađu na aprilske izbore sa mafijom“.

„Mafija koja je na vlasti u Srbiji nikada neće pasti na izborima. Oni nikada neće organizovati izbore koje mogu da izgube“, ističe Đorđević.

On je pozvao opozicione lidere „da se opamete“ i „najzad shvate s kim imaju posla“, te da se „ne zaluđuju izborima u takvoj situaciji“.

„Jedini način da se sruši ova vlast je masovni narodni pritisak da Vučić, kao vrh kriminalne piramide, podnese ostavku“, kaže Mlađan Đorđević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare