Đorđević u Lazarevcu: Podrška udruženju “Sveti Sava”. Droge ima na svakom koraku i toj se pošasti mora stati na put.

Đorđević u Lazarevcu: Podrška udruženju “Sveti Sava”. Droge ima na svakom koraku i toj se pošasti mora stati na put.

Delegacija pokreta Oslobođenje predvođena predsednikom Mlađanom Đorđevićem sastala se juče u Lazarevcu sa članovima udruženja građana „Sveti Sava“. Ovo udruženje se godinama bori protiv narkomanije i narko dilera u lazarevačkoj opštini.

Članovi udruženja „Sveti Sava“ upoznali su Đorđevića i saradnike sa problemima u Lazarevcu, posebno istakavši da u toj opštini „droge ima na svakom koraku“ i da se „toj pošasti mora stati na put“.

Na sastanku je razmatrana inicijativa za formiranje posebnog odeljenja za borbu protiv narkotika pri lokalnoj policiji, koju je udruženje „Sveti Sava“ nedavno pokrenulo. Pokret Oslobođenje podržao je ovu inicijativu.

„Ukoliko se ljudi u policiji zaista osveste i pristanu na formiranje odeljenja za narkotike, to može da bude pokazatelj za celu Srbiju. U mnogim opštinama u našoj zemlji postoji problem sa drogom koji uništava živote mladih i cele porodice. Vreme je da se nešto uradi po tom pitanju“, rekao je Đorđević tom prilikom, dodavši da se nada da „kriminalni klanovi svojim vezama u vrhu vlasti i policije neće ometati ovu inicijativu“.

Udruženje građana Sveti Sava tražilo je pre nekoliko dana hitno reagovanje policije zbog pretnji koje su njihovi članovi prethodnih dana primili od lokalnih kriminalaca, upravo zbog zahteva za formiranje odeljenja za borbu protiv narkotika. Đorđević kaže da su upravo ovom posetom želeli da ih podrže da istraju u svojoj borbi, uprkos pretnjama.

Izvor: Srbin.info

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar