Đorđević u Sankt Peterburgu na proslavi 800. godišnjice rođenja Aleksandra Nevskog

Đorđević u Sankt Peterburgu na proslavi 800. godišnjice rođenja Aleksandra Nevskog
Foto: Pokret Oslobođenje
Izvor:
Slobodaonline.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević prisustvovao je danas proslavi 800. godišnjice rođenja sv. Aleksandra Nevskog, nacionalnog junaka Rusije.

Tom prilikom, liturgiju u Aleksandro-Nevskoj lavri u Sankt Peterburgu služio je njegova svetost patrijarh Kiril, patrijarh moskovski i sve Rusije, a bio je prisutan državni i crkveni vrh Ruske Federacije, kao i predstavnici diplomatskog kora i gosti iz više država.

„Aleksandar Nevski je za Rusiju ono što je sveti knez Lazar za Srbiju – branitelj otadžbine i vere. Vojnim pobedama zaustavio je prodore nemačkih, švedskih i mongolskih osvajača i udario temelje današnje Rusije“, objasnio je tom prilikom Đorđević.

Na marginama manifestacije, delegacija pokreta Oslobođenje sastala se sa članovima Ruske državne Dume i predstavnicima vladajuće Jedinstvene Rusije.

Đorđević: “Uvek je zadovoljstvo sresti se s dragom prijateljicom, vice-gubernatorom Lenjingradske oblasti za unutrašnju politiku Anom Aleksandrovnom Danjiljuk. Veliki planovi su pred nama.”

„Ruske partnere upoznali smo sa aktuelnom spoljnopolitičkom situacijom na Balkanu, a razgovarali smo i o unutrašnjoj političkoj krizi u Srbiji i mogućnostima za njeno razrešenje“, rekao je lider Oslobođenja.

U sklopu obeležavanja 800. godišnjice, predsednik Rusije Vladimir Putin juče je otkrio monumentalni spomenik Aleksandru Nevskom na Čudskom jezeru, mestu legendarne Bitke na ledu, kojom je odbijen pohod germanskih krstaša u Rusiju.

Đorđević sa saradnicima boravi u dvonedeljnoj poseti Rusiji, gde će neposredno pre i nakon parlamentarnih izbora zakazanih za period od 17. do 19. septembra, održati niz sastanaka na visokom nivou sa predstavnicima političkih i društvenih institucija Ruske Federacije.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar