22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Đorđević u Srebrenici: Podrška Srbima se daje OVDE, a ne na KANABETU KOD VUČIĆA

Foto: Pokret Oslobođenje

Izvor:
Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević nalazi se u poseti Republici Srpskoj, gde je, prema njegovim rečima, došao da bi u ovom teškom trenutku na licu mesta dao podršku srpskom entitetu i srpskom narodu preko Drine.

On je kritikovao nametnuti zakon Visokog predstavnika za BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida, ocenjujući taj akt kao „nastavak politike zapada“ da se Republika Srpska prvo proglasi genocidnom tvorevinom, a onda po tom osnovu i ukine.

Foto: Pokret Oslobođenje

„Aleksandar Vučić se na sav glas hvali svojim prijateljstvom sa novoizabranim Visokim predstavnikom, Kristijanom Šmitom. Pa hajde, neka onda interveniše kod svog velikog prijatelja koji uskoro stupa na dužnost, da se ovaj nakaradni zakon ukine“, izjavio je lider Oslobođenja danas u Srebrenici.

Đorđević je ocenio da su Inckov zakon, ali i izbor Šmita bez konsultacija sa Savetom bezbednosti UN, kao i stalni napadi na srpski entitet iz Sarajeva, pokazatelj da se nalazimo u prelomnom trenutku po sudbinu Republike Srpske.
„Zbog tih napada sam smatrao da je važno da budem ovde, da podržim naš narod i naš srpski entitet. Ovde se daje podrška Srbima i Republici Srpskoj, a ne na kanabetu kod Vučića“, ističe predsednik Oslobođenja, aludirajući na nedavni sastanak u Vili Mir na koji su, pored predsednika SNS, došli i Boško Obradović, Saša Radulović, kao i lideri DSS, SRS i Zavetnika.

Foto: Pokret Oslobođenje

Đorđević će tokom višednevne posete obići Bratunac, Srebrenicu i Trebinje, a sastaće se sa političarima, aktivistima, ali i predstavnicima crkve i kulturnih udruženja, saopštili su iz pokreta Oslobođenje.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: