Đorđević utešio Dačića: Brale, ne kukaj, bićeš v.d. predsednika, ovaj najavljuje bešenje

Izvor:
Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje, Printscreen

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić požalio se danas da SPS još razmatra da li je bolje izaći na zajedničkoj listi sa SNS ili na dve odvojene liste, jer je SPS „u težem položaju ako ide na dve liste, jer će dobiti manju podršku“.

Ocenio je da SNS odgovara da SPS podrži Vučića, ali i da SNS odgovara da ne nastupi na zajedničkoj listi sa SPS.

„Ulazimo u nešto što nije dobro za naš rejting, žrtvujemo se da bismo imali zajedničkog predsedničkog kandidata, SPS je u teškom i kompleksnom položaju“, požalio se Dačić danas.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, koji je inače i zemljak Ivice Dačića, reagovao je na brige koje more Ivicu i ohrabrio svog Prizrenca:

Brale Ivice, nemo’ da kukaš i batali izbore jer ih neće biti.

Uči zakletvu i spremaj se za vd predsednika jer ovaj najvljuje bešenje i pre roka.

Đorđević je inače još jesenas, posle službene posete Rusiji, izneo plan po kome bi Ivica Dačić posle ostavke Aleksandra Vučića obavljao funkciju v.d. predsednika Republike, kako i nalaže Ustav Srbije. Po tom planu, bila bi formirana prelazna vlada koja bi vodila zemlju i bilo bi osnovano Tužilaštvo koje bi se bavilo visokom političkom korupcijom, zloupotrebom institucija i vezama politike i organizovanog kriminala.

Plan je, po našim saznanjima izazvao jako pozitivne reakcije kako u Moskvi, tako i među građanima Srbije. Sam Dačić se par puta nevoljno oglasio negirajući da on lično želi da postane v.d. predsednika Srbije.

Zanimljiva je i činjenica da se Dačić baš danas, tokom Vučićevog boravka u Tirani kod Edija Rame,  susreo sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Po zvaničnom saopštenju tema razgovora je bila saradnja ruske Državne dume i Skupštine Srbije, a da li je bilo i nekih drugih tema o kojima se razgovaralo a koje su ostale tajna za javnost, možemo samo da pretpostavljamo.

Lider Oslobođenja Mlađan Đorđević nije želeo da detaljnije komentariše svoju poruku Ivici Dačiću, niti kakva saznanja ima o susretu Dačića sa Bocan-Harčenkom.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar